Mersin’in Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan Çukurkeşlik Mahallesi’nde yapılması planlanan taş ocağının Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı, köylüler ve doğa dernekleri tarafından tencere-tava çalarak engelledi.

Mersinliler taş ocağının ÇED toplantısını tencere-tava çalarak engelledi

Mersin’in en verimli topraklarının yer aldığı ve halkın sebze ve meyve yetiştiriciliği yaptığı bölgede açılması planlanan taş ocağı, yöre halkının tepkisini çekti. Çukurkeşlik mahallesine yapılacak taş ocağı için ÇED toplantısının yapılacağı alanda toplanan çevreciler ve vatandaşlar, tencere-tava çalarak ve dövizler açarak protesto eylemi gerçekleştirdiler.

ANKA'nın haberine göre eyleme, Toroslar Doğayı Koruma Derneği Başkanı Selçuk Gök, Mersin Doğa ve Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Abdurrahman Yıldız da destek verdi.

Jandarma ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı ÇED toplantısı, tepkiler üzerine yapılamadı.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile diğer yetkililer toplantının yapılmadığına yönelik tutanak tutarak bölgeden uzaklaştı. Çevreciler ve köylüler toplantıların yapılmamasını davul zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.

“HER TÜRLÜ KARŞIYIZ”

mersinliler-tas-ocaginin-ced-toplantisini-tencere-tava-calarak-engelledi-896853-1.

Eylemde konuşan Çukurkeşlik Mahallesi Muhtarı Süleyman Kuş, “Burada taş ocağının yapılmasına izin verirsek yarın bir gün bizim çocuklarımıza bu durumu açıklayamayız. Biz burada taş ocağı istemiyoruz. İki gün sonra çöp olacağız. Herkesten destek bekliyoruz. Direneceğiz” dedi.

Çukurkeşlik Doğal Hayatı Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Abdullah Şahin ise “Küresel ısınma yüzünden zaten derelerimiz kuruyor. Balıklar ölüyor. Bunlara çare bulmak gerekirken, biz üretmezsek gidip de 52. katı mı kemireceksiniz? Biz üretmezsek siz bitersiniz. Dağımıza, toprağımıza, taşımıza, suyumuza dokunmasınlar. Biz istemiyoruz” diye konuştu.

mersinliler-tas-ocaginin-ced-toplantisini-tencere-tava-calarak-engelledi-896854-1.