Antalya'da öldürülen Mervenur Polat'ın cansız bedenini taşıyan 'kurye' Süleyman Gülten, "Mervenur'u tanımıyorum. O gün evde olanları da. Sadece birkaç kere görmüştüm" ifadelerini kullandı.

Mervenur Polat'ın cansız bedenini taşıyan 'kurye' konuştu

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 19 Ekim tarihinden itibaren kayıp olan 20 yaşındaki Mervenur Polat'in cansız bedeni bulundu. Genç kadının Cüneyt Akyol isimli erkek tarafından iple boğularak öldürüldüğü belirlendi.

Katil zanlısının dışarıdan anlaşılmayacak şekilde folyoyla sardığı saptanan cansız bedeni, kurye Süleyman Gülten'e verdiği ortaya çıkmıştı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Müge Anlı'ya bağlanan Süleyman Gülten şu ifadeleri kullandı:

"Ben aslında kurye değilim. Döner ustasıyım. Cüneyt Akyol ile iş yerinden tanışıyordum. Benden ara sıra eşyalarını yıkamamı isterdi.

Verdiği paketin içinde çamaşırlar var sandım. Şpphelencek kadar büyük paket değildi. O gün de onu annesinin evinden aldım, kendi evine gittik. Sonra paketi aldım. Tekrar annesinin evine gittim. Daha sonra gözaltına alındım. Neden olduğunu da anlamadım. Mervenur'u tanımıyorum. O gün evde olanları da. Sadece birkaç kere görmüştüm."

NE OLMUŞTU?

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 19 Ekim tarihinden bu yana kayıp olan 20 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Mervenur Polat’ın cansız bedeni, Güllük Caddesi'ndeki 7 katlı bir apartmanın çatısındaki asansör dairesinde bulundu.

Mervenur Polat'ın cinayet zanlısı 6 kişi, Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdikten sonra tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Şüphelilerden Cüneyt Akyol ‘Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme’, 'nitelikli cinsel saldırı' suçlarından, Ferdi T., Gökhan H. ve İbrahim H.Ş. ‘Suç delillerini yok etme ve suçu gizleme’ suçundan, Aziz K. ise ‘Suç delillerini yok etme ve suçu gizleme’, ‘uyuşturucu madde sağlamak ve ticaretini yapmak’ suçundan tutuklanmıştı. Olayda cesedi bilmeden taşıdığı iddiasıyla hakimliğe çıkarılan Süleyman Gülten ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.