Merzifon Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Merzifon Kitap Fuarı, 14 Mayıs ile 22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 9 gün sürecek olan bölgenin en büyük kitap fuarında 200’ün üzerinde usta şair, yazar ve gazeteci sevenleriyle buluşacak. 231 yayınevinin katılacağı fuarda, söyleşiler, şiir dinletileri, gösteriler ve imza günleri gibi etkinlikler yapılacak.

Merzifon Kitap Fuarı 200 şair ve yazarla kapılarını açıyor

Merzifon Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 5. Kitap Fuarı, 14 Mayıs’ta kapılarını açmaya hazırlanıyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alacak olan fuar, 14 Mayıs-22 Mayıs tarihleri arasında Merzifon Kapalı Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, bu hafta sonu başlayacak olan kitap fuarının hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, tüm kitapseverleri fuara davet etti.

Kargı, bölgenin en prestijli kitap fuarı olarak ifade ettiği Merzifon Kitap Fuarı’nda, önceki yıllarda seçkin yayınevlerini ağırladıklarını belirterek “Her yıl bir öncekinden daha iyisini daha niteliklisini düzenlemeyi amaç edindiğimiz kitap fuarımıza kitapseverlerin gösterdikleri yoğun ilgi bu amacımızda bizlere rehberlik edip, güç veriyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla halkımızın her türlü ihtiyacına karşılık vermeye çalıştığımız gibi, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılamak için de elimizden geleni yapmaktayız. Havaalanına sahip olan ve coğrafi konum itibariyle de stratejik bir noktada bulunan şehrimizde gerçekleştirdiğimiz kitap fuarımız, çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçileri tarafından da yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

200’ÜN ÜZERİNDE ŞAİR VE YAZAR OKURLARIYLA BULUŞACAK

Her yaştan ve her kesimden okuyucuyu bir araya getirmeyi başaran Merzifon Kitap Fuarı’nın bu yılki mottosu ise “Kitap Herkesi Buluşturur” olacak.
14-22 Mayıs tarihlerinde saat 10.00 ile 21.30 arası ziyarete açık olacak olan fuarda; Sibel Hürtaş, Haydar Ergülen, Murat Ağırel, Timur Soykan, Ataol Behramoğlu, Nebil Özgentürk, Saygı Öztürk, Kadri Gürsel, Ahmet Mümtaz Taylan, Şükrü Erbaş, Levent Gültekin, Akif Beki, Mustafa Balbay, Cihat Yaycı, Sezen Tatlı, Servet Şan, Tülay Demir Oktay, Nazan Arısoy, Melis Bozkurt, Gökhan Günaydın, Fatih Yaşlı, Ercan Kesal, Pelin Batu, Ayşen Şahin, Fatih Yaşlı, İbrahim Varlı, Ateş İlyas Başsoy, Barış İnce, Özlem Özdemir, Eren Aysan, Zeynep Altıok, Nasuh Mahruki, Levent Gültekin gibi 200’ün üzerinde şair, yazar ve gazeteci düzenlenecek olan söyleşilerde okuyucuyla buluşacak.