Işıl ışıl gözleriyle ekonomiye dair umut dağıtan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin meşhur açıklamasında işaret ettiği ‘6 ay sonra uyanmak istediği gün’ bugün. Yaratılan zengin ekonomisi sayesinde Nebati uyanmaktan çok memnun olacaksa da yurttaş için durum hiç öyle değil!

Meşhur açıklamadaki ‘6 ay sonrası’ geldi çattı: Uyan Nebati

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, “uyuyup 6 ay sonra uyanmak” istediği gün geldi. Ancak ekonomideki tablo, yurttaş için uyanılası bir durum olmadığını ortaya koyuyor.

27 Aralık 2021 tarihinde ‘ışıl ışıl parlayan’ gözleriyle açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonda ‘çok farklı noktalara’ gidileceğini öne sürmüştü. Nebati o açıklamasında, 6 ay sonrasına vurgu yaparak, “Hani hep hayal edersiniz ya, şöyle bir uyusam da 6 ay sonra uyansam diye; bir uyuyun 6 ay sonra uyanın… Çok farklı noktalara gideceğiz, çok farklı noktalara…” ifadelerini kullanmıştı.

Bugün, Nebati’nin o meşhur açıklamasının üzerinden tam 6 ay geçti ama Nebati’nin iddiasının aksine kara tablo daha da karardı.

FOX TV Çalar Saat, Nebati’nin açıklamalarından yola çıkarak bugünkü ekonomik tabloyu derledi.

Nebati’nin açıklama yaptığı gün 11,40 TL seviyesinde olan dolar, 6 ay içinde 17,40 TL’ye kadar yükseldi. Dolar bugün 16,69 TL seviyesinden işlem görüyor. O gün 13 TL olan avro ise bugün 17,64 TL’den işlem görüyor. Gram altın ise o günlerde 658 TL bandındayken bugün bin TL seviyesinde.

20 Aralık’ta açıklanan ve Nebati’nin “En kötü senaryoda bile yük olmayacak” dediği kur korumalı mevduat hesabı sadece mart, nisan ve mayıs aylarında Hazine’ye 21 milyar TL yük getirdi.

27 Aralık’ta 11,62 TL’den satılan benzin, bugün yüzde 134’lük artışla 26,27 TL’ye yükseldi.

Aralık ayından mayısa kadar enflasyon yüzde 73,50’yi gördü.

FOX TV’nin haberi şöyle: