Mesire alanı harabeye döndü

Haber Merkezi

Şırnak’ta İl Özel İdaresi ve DİKA tarafından 5 milyon TL harcanarak yapılan mesire alanı kaderine terk edilirken, içinde bulunan bankların bir kısmı çalındı, bir kısmı ise farklı kurumlara tahsis edildi.

Şırnak’ta 2014 yılında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Kentsel ve Çevresel Alt Yapının İyileştirmesi, Mali Destek Programı kapsamında Şırnak İl Özel idaresince projelendirilen ve 2018 yılında tamamlanan Şırnak Mesire Alanı kaderine terk edildi. Proje kapsamında, 68 bin metre kare yeşil alan, bir adet gölet, 72 adet barbekü ve piknik ünitesi, bin 192 adet ağaç, 2 bin 257 adet küçük bitki, 526 metre yürüyüş ve koşu parkuru, bin 800 metre meydan ve etkinlik alanı, bir adet futbol sahası, 1 adet voleybol oyun sahası, 1 adet basketbol oyun sahası, 1 adet engelsiz çocuk oyun alanı, 4 adet çocuk oyun grubu, 3 adet fitness alanı, 80 araçlık otopark, 4 adet tuvalet binası, 4 adet engelli tuvaleti, 4 adet bebek bakım odası, 98 adet oturma bankı, 24 adet pergole, 1 adet süs havuzu, bir adet su deposu, spor alanları için soyunma, duş ve tuvalet binası, yangın hidrant sistemi, çevre aydınlatma, kanalizasyon hattı, sondaj ve üniteler için içme suyu alanı yapıldı.

5 MİLYON TL ÇÖP OLDU

MA’da yer alan habere göre; 2018 yılında 5 milyon TL harcanarak yapılan mesire alanından geriye ise yıkık, dökük bir görüntü kaldı. Şırnak Belediyesi milli park yapılması için alanı İl Özel İdaresi’nden talep etti. Ancak İl Özel İdaresi belediyenin bu talebini reddederek, mesire alanı olarak kalmasını istedi.

Şırnaklıların nefes alabildikleri tek alan olan mesire alanında bulunan banklar ve salıncakların bir kısmı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde bir belediye personeli tarafından alanda bulunan bankların bir kısmının çalındığı ve bunun tespit edilmesiyle çalışanın işine son verildiği öğrenildi. Basketbol sahasının halılarının ve pota direklerinin söküldüğü görülürken, parkın içerisinde ise çöpler ve madde bağımlıların kullandığı pet şişeler var.

Şırnak Valisi, 2020 yılında mesire alanının millet bahçesi olmasını istediği ve 18 Ekim 2020’de Şırnak’ta yapılan AKP il kongresine katılan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışını gerçekleştirmek istediği belirtildi. Ancak bu karara Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Genel Meclisi üyesi 9 kişi karşı çıktı. Valiliğin bu talebinin reddedilmesinden sonra yani 20 Kasım 2020’de HDP’li 9 İl Genel Meclisi üyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

AKP’Lİ BELEDİYE İSTEDİ

Milyonların çöpe döndüğü mesire alanında herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmazken, AKP’li Şırnak Belediyesi’nin alanın kendilerine tahsis edilmesi için talepte bulunduğu belirtildi. Önümüzdeki süreçte mesire alanının Şırnak İl Özel İdaresi tarafından belediyeye tahsis edilmesi bekleniliyor.