Barcelona'da Lionel Messi'nin ayrılma talebini kulüp yönetimine bildirmesinin yankıları sürüyor. İspanyol ve Arjantin medyasında, Messi'nin ayrılık kararının nedenine ilişkin çeşitli iddialar yer aldı. İddialara göre Bayern Münih'e alınan tarihi yenilgi ve yeni teknik direktör Koeman ile yapılan görüşme, Messi'nin kulüple bağlarını koparmasına neden oldu.

Messi, Barcelona'dan neden ayrılmak istiyor?

Barcelona'da Lionel Messi'nin ayrılma talebini kulüp yönetimine bildirmesi futbolun birinci gündemi haline geldi.

İspanyol ve Arjantin medyasında "Messi, ayrılma isteğini Barcelona'ya iletti" başlığıyla yer alan haberlerde, Messi'nin Barcelona Kulübü'ne bir faks göndererek, gelecek sezon takımda devam etmek istemediğini ve sözleşmesinin bedelsiz olarak feshedilmesini talep ettiği belirtildi.

İspanyol basınında, Messi'nin ayrılma kararını bir yıl önce haber vermesi şartıyla sözleşmesindeki 700 milyon avroluk serbest kalma bedelinin geçerli olmadığı öne sürülüyor.

Sport gazetesinde ise Messi'nin faksına hemen cevap veren Barcelona Kulübü'nün, Arjantinli futbolcunun bedelsiz serbest kalma talebinin, "hukuki dayanağı olmadığı" gerekçesiyle reddedildiği yazıldı.

AYRILIK KARARINA NEDEN OLAN GÖRÜŞME

Messi'nin ayrılık kararında Barcelona'nın Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e 8-2 yenilmesinin etken olduğu kaydedildi.

Öte yandan İspanyol ve Arjantin medyası ise Lionel Messi'nin yeni teknik direktör Ronald Koeman ile görüşmesinin ardından ayrılık kararı verdiğini yazdı.

İspanya'da As, Arjantin'de ise Ole gazetesi, Koeman'ın Messi ile görüşmesinde "Kimseye serbestlik yok" demesinin ardından yıldız oyuncunun kulüp ile bağını koparma kararı aldığı aktarıldı.