2022 FIFA Dünya Kupası yarı final mücadelesinde Arjantin, Hırvatistan'ı 3-0 mağlup ederek finale yükseldi. 25. Dünya Kupası maçına çıkan Messi, 11. golünü kaydederek kupa tarihinin en golcü Arjantinli oyuncusu olmayı başardı.

Messi rekor kırdı: Dünya Kupası'nda ilk finalist Arjantin

2022 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Arjantin ile Hırvatistan karşı karşıya geldi. Lusail Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı Arjantin 3-0 kazandı.

Arjantin'e galibiyeti getiren golleri 39 ve 69. dakikalarda Julian Alvarez ile 33. dakikada Messi penaltıdan attı. Ayrıca Alvarez'in ikinci golünün asisti Messi'den geldi.

Bu sonucun ardından Arjantin, Dünya Kupası'nda finale yükselirken son finalist Hırvatistan ise turnuvaya veda etti. Arjantin'in finaldeki rakibi Fransa - Fas maçının galibi olacak.

Lionel Messi, Dünya Kupası'nda Hırvatistan ile Arjantin arasında oynanan yarı final müsabakasında 25. Dünya Kupası maçına çıktı. Messi, Alman futbolcu Lothar Matthaus'a ait olan rekoru egale etmiş oldu.

Messi, maçta takımının ilk golüne imza atarken Dünya Kupası'ndaki 11. golünü kaydetti ve kupa tarihinin en golcü Arjantinli oyuncusu olmayı başardı.

MODRİC İKİNCİ FİNAL ŞANSINI KAYBETTİ

Arjantin müsabakasında 18. kez Dünya Kupası maçına çıkan Hırvatistan Milli Takımı kaptanı Luka Modric, 4 farklı turnuvada bu deneyimi yaşadı. (2006, 2014, 2018, 2022)

37 yaşındaki yıldız, bu süreçte ülkesiyle 1 kez final, 1 kez de yarı final oynama başarısı gösterdi.

ARJANTİN'İN YARI FİNAL YOLU

Dünya Kupası'na C Grubu'nda yer alan Arjantin, Suudi Arabistan karşısındaki 2-1'lik şok yenilgiyle turnuvaya başladı. İkinci maçında Meksika'yı, üçüncü maçında da Polonya'yı mağlup eden Tangocular, 6 puanla lider olarak son 16 biletini aldı. Arjantin, son 16 turunda da Avustralya'yı 2-1 mağlup etti.

Tangocular, çeyrek finalde ise Hollanda'yı normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 sona eren maçta penaltılarla eleyerek Hırvatistan'ın yarı finaldeki rakibi oldu.

HIRVATİSTAN'IN YARI FİNAL MACERASI

Dünya Kupası macerasına 0-0'lık Fas beraberliğiyle başlayan Hırvatistan, ikinci maçında Kanada'yı 4-1 mağlup etti. Hırvatlar, son maçında ise Belçika ile golsüz berabere kalarak grubu 5 puanla ikinci sırada bitirdi.

Son 16 turunda E Grubu'nun lideri Japonya'yı normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren karşılaşmada penaltılarla geçen Hırvatistan, çeyrek finalde Brezilya'yı da penaltılarla eleyerek adını yarı finale yazdırdı.