Arjantin’in Dünya Kupası’nı kaldırdığı törende Lionel Messi'nin giydiği “bişt” için 1 milyon dolar teklif edildi. Teklif, Umman Milletvekili Ahmed Al Barwani tarafından yapıldı.

Messi’ye giydirilen kıyafete talip çıktı

Umman Milletvekili Ahmed Al Barwani, Dünya Kupası finalinde Fransa'yı mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan Arjantin’in kaptanı Lionel Messi'ye, kupa töreninde giydiği “bişt” adlı pelerin için 1 milyon dolar teklif etti.

Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nı kazanan Arjantin’de, takımın yıldızı ve kaptanı Lionel Messi’ye, Katar Emiri tarafından giydirilen geleneksel kıyafet günlerce konuşuldu.

Umman Milletvekili Ahmed Al Barwani, Twitter hesabından yaptığı açıklamada biştin Arap dünyası için “son derece önemli olduğunu” belirterek Messi'ye bişti kendilerine vermeleri için önemli bir teklif sundu.

Barwani paylaşımında, “O an stadyumdaydım ve yaşananları canlı izliyordum. Katar emiri Messi'ye bişti verdiğinde bunun Arap dünyası için unutulmaz bir an olduğunu anlamıştım. Bu turnuva Arap dünyası için bir gurur kaynağıydı. Tüm dünyaya Arap dünyasının nasıl bir birlik içerisinde olduğunu gösterdiğimize inanıyorum. Şövalyelik ve bilgeliğin sembolü olan biştin bizimle kalması için Messi'ye böyle bir teklif yaptık ve cevap bekliyoruz. Eğer Messi teklifimizi kabul ederse bişt bir daha kimse tarafından giyilmeyecek ve o anı anmak için müzede sergilenecek. Bunu hem yaşadığımız gururu ve o anı bizlere tekrar tekrar yaşatmak hem de Arap dünyasının her şeyi yapabileceğimizi hatırlayabilmek için istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Körfez ülkelerinde Arapların giydiği biştin siyah, beyaz ve bej gibi farklı renkleri de bulunuyor. Katar'da bu kıyafet daha çok özel ve resmi günlerde tercih ediliyor. Cübbe şeklinde tam boy olan bişt, takım elbisenin üzerine de giyiliyor.