Barcelona kulübünün eski başkanı Josep Maria Bartomeu, 'Barçagate' ismi verilen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandı. ‘Barçagate’ olayında, Bartomeu’nun planları doğrultusunda Messi gibi futbolcular sosyal medyada karalama kampanyasına maruz kalmıştı.

Messi’yi hedef göstermişti: Barcelona’nın eski başkanı tutuklandı

Katalanların dünyaca ünlü kulübü Barcelona’nın eski başkanı Josep Maria Bartomeu, 'Barçagate' adlı verilen yolsuzluk soruşturması kapsamında Katalonya’nın polis teşkilatı Mossos d'Esquadra tarafından tutuklandı.

Bartomeu'nun yanı sıra kulüp genel sekreteri Oscar Grau ve hukuk işlerinden sorumlu yönetici Roman Gomez Ponti'nin de tutuklandığı belirtildi.

Barcelona’nın eski başkanı Bartomeu, isminin karıştığı bu soruşturmanın başlamasının ardından kulüpteki başkanlık görevinden ayrılmıştı.

Barcelona'da başkanlık seçimi bu pazar günü yapılacak. Kulübü 4 aydır geçici bir yönetim idare ediyor.

MESSİ VE PİQUE HEDEF ALINMIŞTI

2017'de Katalan basınında çıkan haberlerde Bartomeu ve beraberindeki bazı yöneticilerin, bir şirket kurup sosyal medyadan iyi performans göstermeyen, sözleşme yenileme görüşmelerinde kulübün isteklerine uymayan futbolcularla ilgili kara propaganda yaptırmak için kulübün kaynaklarını kullandıkları ortaya çıkarılmıştı.

Lionel Messi, Gerard Pique ve diğer yıldız oyuncular aleyhine de yapılan bu kara propaganda sonucu takım içinde huzursuzluk çıkmıştı. Bu sosyal medya paylaşımları yalnızca futbolculara değil ailelerine de yapılan kötü yorumları içeriyordu.