Metal işçileri İzmir’den seslendi: Onurumuzu çiğnetmeyiz

BİRGÜN EGE

Binlerce metal işçisini ilgilendiren Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşmazlık üzerine emekçiler alanlara indi. Eylemlerin startını İzmir'den veren Türk Metal Sendikası, Konak Cumhuriyet Meydanı'nda kitlesel basın açıklamasını düzenledi.

Eyleme, Türk-İş yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce metal işçisi katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsal Öcal, MESS'e seslenerek, "Biz onurumuzu çiğnetmeyiz. Türk Metal üyesinin hiçe sayılmasına asla ve asla tahammülümüz yok" dedi. Öcal, eylemlerin Manisa, Bursa ve Eskişehir ile devam edeceği ve 25 Aralık'ta sendikanın yol haritasını belirleyeceğini kaydetti.

metal-iscileri-izmir-den-seslendi-onurumuzu-cignetmeyiz-958241-1.

MESS’in, sadece ücretlerle ilgili teklifleri değil, çalışma hayatına ilişkin tekliflerinin de hayal kırıklığı yarattığını vurgulayan Öcal, "Vicdanı sızlamadan, masaya getirdiklerini kabul edemezdik, etmedik. İşte biz, o zaman, buraya kadar dedik ve o masadan kalktık. Ve derhal ikinci aşama olan arabuluculuk sürecine geçildi, ilk toplantıdan bir sonuç alınamadı, alınabilecek gibi de görünmüyor. Yine de elimiz kolumuz bağlı, yasal olarak sürecin bitmesini beklemek zorundayız. Ama bizim kitabımızda beklemek yok. Kimin ürettiğini, kimin çalıştığını MESS’e hatırlatmak için dün akşamdan itibaren mesaileri kaldırdık. Nasıl ki MESS bizim sesimize kulak tıkıyor, biz de mesailer konusunda gelecek ricalara kulaklarımızı tıkayacağız. Hodri meydan!" ifadelerini kullandı.

HODRİ MEYDAN

İnsan onuruna yakışır bir iş ve bir yaşamdan başka bir talepleri olmadığının altını çizen Öcal, "Ama herkes bilsin ki; bizim Türk Metal üyesinin hiçe sayılmasına da asla ve asla tahammülümüz yok. Herkes bilsin ki; biz masaya oturup müzakere etmesini de, alanı çıkıp kora kor mücadele etmesini de iyi biliriz. Kimse bizi test etmeye kalkmasın. Kimse bizi denemeye kalkmasın. Alayına hodri meydan, alayına hodri meydan" dedi.