Metal işçisi kadınlar Maltepe’de buluştu

Birleşik Metal-İş Sendikası, 8 Mart haftasında işyerlerinde düzenlediği etkinliklerin sonuncusunu dün İstanbul’da gerçekleştirdi. Maltepe Belediyesi Küçükyalı Evlendirme Dairesi’nde düzenlenen etkinliğe 350 kadın işçi katıldı.
Etkinlikte konuşan Genel Başkan Adnan Serdaroğlu, Türkiye’de her 10 kadından yalnızca 3’ünün çalıştığına, üstelik kadınların yarıya yakınının kayıt dışı çalıştırıldığına dikkat çekti. Serdaroğlu, “Kadının özgürleşmesi karanlıkları ve yoksullukları dağıtacak en büyük güçtür. Kadınlara ve tüm muhaliflere yönelik inşa edilmeye çalışılan rejim ne kadar sertleşiyorsa mücadele de o kadar kadınlaşmalıdır” dedi.

Birleşik Metal-İş Genel Sekreter Yardımcısı Nuran Gülenç de kadın komisyonlarının sendikalarda kadınların güçlenmesi için önemli araçlar olduğuna dikkat çekti. Sendika yönetiminin Küresel Sendika Industriall’un şiddet ve tacize karşı taahhütnamesini imzaladığını hatırlatan Gülenç, bu yıl bu taahhütname doğrultusunda işyerlerinde şiddete ve tacize karşı farkındalığı artırmaya dönük çalışmalar yapacaklarını belirtti.Etkinlik, Bilkar’ın tiyatro oyunu ve konserinin ardından sona erdi.