Metal yorgunluğu bitmemiş: AKP, ikinci istifa dalgasının adını ‘tazelenme’ koydu

AKP, Erdoğan’ın partide bir ‘metal yorgunluğu’ olduğuna dair 2017’de yaptığı tanımlama ardından yürütülen istifa ettirme sürecini tekrarlıyor. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, gelmeye başlayan ilk istifalar ardından bir kez daha konuya dair açıklamalarda bulundu. Kandemir, partideki süreci ‘tazelenme’ diye sundu.

AKP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, partisinin 7. Olağan Büyük Kongre sürecine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Daha önce de partide istifalar olacağını açıklayan Kandemir, kongreye giderken yaşanacak istifalara ilişkin bu kez de, “AKP içerisinde görev değişimleri gerçekten bayrak yarışı şeklinde olur, sancısız, sıkıntısız ve problemsiz” ifadelerini kullandı.

Kandemir, kongre sürecinin 28 Kasım-15 Aralık'taki delege seçimleriyle başlayacağını belirterek, "2020 sonu itibarıyla tüm Türkiye'de il ve ilçe kongrelerimizi tamamlamış olacağız" dedi.

‘SANCISIZ DEĞİŞİM!’

Kandemir, teşkilatlarda önümüzdeki günlerde bazı değişiklikler yapılabileceğine işaret ederek şöyle devam etti: "Olağan süreç içerisinde bazı arkadaşlarımızı biz başka yerlerde görevlendirmek üzere değerlendireceğiz. O illerimizde ve ilçelerimizde kongreleri yönetmek üzere yeni arkadaşlarımızı Genel Başkanımız görevlendirecek ve tazelenmeyi o arkadaşlarımızla yapacağız, taşıyacağız. Olağan bir takvimin olağan akışı bunlar, AKP içerisinde görev değişimleri gerçekten bayrak yarışı şeklinde olur, sancısız, sıkıntısız ve problemsiz."

Kandemir, kongre sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında alınan kararla çalışmalara başladıklarını hatırlatarak, "Cumhurbaşkanımızın bize kesin talimatı, milletin sesine kulak vereceğiz. Millet bize ne söylüyor, kadrolarımızla ilgili ne söylüyor, eksiklerimizi ve kusurlarımızı tespit ediyorlarsa bunlarla ilgili ne söylüyorlar ve nasıl bir vizyon bekliyorlar bizden, ona göre hareket edeceğiz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kandemir, önceki gün yaptığı açıklamada kongre sürecinde partide bazı istifaların olacağını açıklamış, ardından ilk istifa haberi Amasya’dan gelmişti.

Bugün de AKP’nin Siirt ve Iğdır il başkanları görevlerinden istifa etti.

METAL YORGUNLUĞU

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan Referandumu ardından yaşanan başarısızlığın faturasını teşkilatlara ve belediyelere kesmişti. Erdoğan, partide bir ‘metal yorgunluğu’ olduğunu tanımlayarak, aralarında büyükşehirlerin de olduğu belediye başkanları ile bazı teşkilatların il ve ilçe başkanlarını genel merkez talimatıyla istifa ettirmişti.

Erdoğan’ın belediye başkanlarını istifa ettirdiği 6 ilden 3’ünü kaybederken, 2’sini kıl payı kazanabilmişti. AKP’nin kaybettiği illerden ikisi ise İstanbul ve Ankara.