Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 20 il için turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulundu. Söz konusu illerde kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan uyarılara göre hava sıcaklıkları doğuda 4-6 derece azalacak.

Meteoroloji'den 20 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı: Sağanak geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre yurdun genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri ile Adana'nın kıyı kesimlerinin yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları, Bolu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Rize, Bayburt, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Trabzon'un doğu, Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Meteoroloji, 20 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Artvin, Bingöl, Bitlis, Şırnak, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Kastamonu, Muş, Rize, Sakarya, Siirt, Trabzon, Tunceli ve Van için sarı kodlu uyarı yapılırken Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Düzce için turuncu kodlu uyarı yapıldı.