Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 23 Kasım Çarşamba hava durumu raporunu yayımladı. Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava görülürken Ege ve Akdeniz bölgesinde etkili olacak sağanak yağış ve fırtına nedeniyle MGM, sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı.

Meteoroloji'den 7 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı
Fotoğraf: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 23 Kasım 2022 tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Eskişehir, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Denizli, Manisa, Antalya, Isparta, Burdur, Afyon, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli, İzmir, Muğla, Aydın ile Çanakkale çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

EGE'DE SICAKLIKLAR 4 DERECE AZALACAK

Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece azalacağı, Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGARIN HIZI 70 KM'Yİ BULACAK

Rüzgarın, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. Rüzgarın hızının 70 km'ye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

7 KENTE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

MGM'nin 23 Kasım tarihli hava durumu raporunda, 7 kente sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. Sağanak ve fırtınanın etkili olacağı ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarılan iller şu şekilde: Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa ve Muğla.

meteoroloji-den-7-kent-icin-sari-ve-turuncu-kodlu-uyari-1091258-1.