İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yarın sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji ayrıca, Batı Karadeniz ile İç Anadolu (Ankara) bölgelerinde de yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. AFAD da yağış beklenen kentlerde yaşayan yurttaşları riskli alanlardan uzak durmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji’den çok sayıda kent için sağanak uyarısı

Marmara, Batı Karadeniz ile İç Anadolu bölgelerinde, yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, pazar günü sabah saatlerden itibaren bölgenin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacak. Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale'nin doğusunda da kuvvetli sağanak ve gök gürültüsü yaşanacak.

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre aynı zamanda Batı Karadeniz (Bolu Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın'ın iç kesimleri), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum'un batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, ulaşımda aksama, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli davranılması gerekiyor.

AFAD SMS İLE UYARDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da gönderdiği SMS ile sağanak yağmur beklenen kentlerde yaşayan yurttaşları riskli alanlardan uzak durmaları konusunda uyardı. AFAD tarafından yapılan uyarıda şu ifadeler yer aldı:

“İlinizde yarından itibaren şiddetli yağış beklendiğinden, dere yatakları ve riskli alanlardan uzak durulmalı, acil durumlarda 112 aranmalıdır.”