Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; Doğu Karadeniz yağmurlu; Rize, Artvin, Ardahan ve Kars çevreleri ise kar yağışlı olacak. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sabah ve akşam saatlerinde iç bölgelerde sis bekleniyor.

Meteoroloji'den Doğu Karadeniz için sağanak ve kar uyarısı
Fotoğraf: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Osmaniye, Ordu, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Samsun'un doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Ardahan'ın yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde mevsim normallerinin 5-8 derece, diğer yerlerde 2-4 derece üzerinde seyretmeye devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SİS VE PUS HADİSESİ UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile Kuzey kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 20°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde puslu ve yer yer sisli

ANKARA °C, 18°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 27°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 25°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu

ARTVİN °C, 11°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer hafif kar yağışlı

ERZURUM °C, 12°C
Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR °C, 22°C
Az bulutlu ve açık