Meteoroloji, Ege Bölgesi'nde bugün ve yarın kuvvetli sağanak ve fırtına beklendiğini duyurarak, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Meteoroloji'den Ege için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde bugün ve yarın kuvvetli sağanak, fırtına beklendiğini duyurdu. Vatandaşlar, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda Ege Bölgesi'nde yarın beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların genellikle yerel kuvvetli; Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa çevreleri ile Balıkesir’in güneyinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Muğla’nın kıyı ilçelerinde şiddetli, yer yer aşırı olması beklendiği duyuruldu.

Yurttaşlar, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Meteoroloji’den yapılan bir diğer uyarıda ise bugünden itibaren Ege Denizi'nde kuvvetli fırtına beklendiği açıklandı. Açıklamada, rüzgarın; bugün Kuzey Ege’den başlayarak, zamanla Ege Denizi genelinde güney ve güneybatı, kıyı kesimlerinde zaman zaman güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, yer yer 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Kuvvetli fırtınanın pazar günü sabah saatlerinde Ege Denizi'nin kuzeyinde, akşam saatlerinde ise güneyinde etkisinin azalması bekleniyor.