Meteoroloji, Türkiye’nin batı bölgelerinde iki gündür devam eden toz taşınımına karşı bugün için de uyarı yaptı. Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz’de etkili olmaya devam edeceği tahmin edilen toz taşınımının görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde olumsuzluklar yaratacağı belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin batı kesimlerinin […]

Meteoroloji’den Ege ve Batı Akdeniz için toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji, Türkiye’nin batı bölgelerinde iki gündür devam eden toz taşınımına karşı bugün için de uyarı yaptı. Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz’de etkili olmaya devam edeceği tahmin edilen toz taşınımının görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde olumsuzluklar yaratacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar, Konya, Karaman, Niğde, Mersin ve Adana çevreleri ile Aydın’ın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Marmara’nın kuzeyi ile Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi, Ege ve Akdeniz’in batısında toz taşınımı bekleniyor. Hava sıcaklığının ise, doğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından toz taşınımına ilişkin yapılan uyarı ise şöyle: 

Yapılan son değerlendirmelere göre; iki gündür batı bölgelerimizde devam eden Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının, yarın da (26.04.2019 Cuma) Ege Bölgesi ile Batı Akdeniz’de etkili olmaya devam edeceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”