Hafta sonu ülke geneli hava sıcaklıkları düşüyor ve yağışlar etkisini artırıyor

Meteoroloji'den fırtına ve yağış uyarısı

Yağışlı hava bugünden itibaren ülkeye giriş yapıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte rüzgarın da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Ülkenin hemen hemen tümünde beklenen sağanakların yanında Doğu Anadolu’da kar da etkili olabilir. İstanbul’da pazar günü sıcaklıkların 13 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

SAĞANAK VE KAR BEKLENİYOR

Kıyı Ege, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Samsun, Ordu ve Tokat çevreleri ile Adana’nın kıyı kesimlerinde yağış tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Adana’nın kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması öngörülüyor.