Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul'da 'süper hücre' adı verilen hava olayları sebebiyle şiddetli sağanak ve rüzgarın olabileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den İstanbul'a çok kuvvetli sağanak uyarısı: Metrekareye 100 kg yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın sabah 07:00 ile 14:00 saatleri arasında İstanbul'da şiddetli sağanak yağış ve selin görülebileceği uyarısında bulundu. 'Süper hücre' adı verilen hava akımlarının yer yer şiddetli rüzgarlara da neden olabileceği uyarıda, yurttaşların çatı uçmalarına, doluya karşı dikkatli olmaları gerektiği de vurgulandı:

"Salı günü ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların sabah ilk saatlerden itibaren İstanbul ile zamanla Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Kütahya’da kuvvetli (21-50 kg/m2); İstanbul Anadolu Yakası ve Boğaz çevresi, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Düzce çevrelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde Çarşamba günü de yerel olarak etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların meydana getirebileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Habertürk TV Meteoroloji Editörü Hüseyin Öztel de, "Kuvvetli yağışın İstanbul'un tam üzerine gelme ihtimali var. Su baskınları yaşanabilir" ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

Türkiye denizlerinde bir faaliyet var. Hortum ve benzeri rüzgar hamlelerinin sebep olacağı anlık fırtınalar yarın Marmara'da bizi bekliyor. Hava tahminlerine göre, İstanbul'da ve İstanbul'un doğusunda Düzce ve Bartın'a olan yaklaşık 250 kilometrelik mesafede yarın sabah 07.00 sularından itibaren şiddetli hava olayları bekliyoruz. Buna yaz yağmurlarının Karadeniz üzerinden gelen çeşidi diyebiliriz. Şiddeti sağanak ve kuzeyde dolu yağışı tehlikesi var. Ayrıca şiddetli rüzgar da bekleniyor. Bu hava olayları sabah 07.00 ila öğlen 14.00 arası gerçekleşecek. Kuvvetli yağışın İstanbul'un tam üzerine gelme ihtimali var. Su baskınları yaşanabilir.