Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Afyonkarahisar, Tekirdağ, Kütahya, Hatay ve Van çevrelerinde kar yağışı beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı
Fotoğraf: Depophotos

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) birçok ilde aralıklı olarak kar yağışı görüleceğini duyurdu.

MGM açıklamasına göre kar yağışı, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Kütahya, Hatay ve Van çevreleri ile gece saatlerinde Kilis, Antep, Urfa ve Mardin çevrelerinde görülecek.

Yağışlar kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Marmara ile İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis olayı görülmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak ve Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'da mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, Güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, gece saatlerinde Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esecek.

MGM, yağışların Zonguldak, Düzce, Karabük, Bartın, Bolu ile Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.