Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege için fırtına uyarısı yaptı. Fırtına sebebiyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalara karşı da dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

Meteoroloji'den Marmara ve Kuzey Ege'ye fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamada Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'de fırtına uyarısı yapıldı.

Açıklamada bugün başlayacak fırtınanın yarın öğle saatlerine kadar etkili olacağı bildirilirken fırtına sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da uyarıda bulunuldu.

MGM tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

"Rüzgarın; bugün (Perşembe) öğleden itibaren Marmara'nın güneyi ve Kuzey Ege'de gece saatlerinden itibaren Marmara genelinde (Bilecik hariç) kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (40-70km/saat) ve kısa süreli fırtına (40-70/km saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgarın etkisini yarın (Cuma) öğleden sonra kaybetmesi bekleniyor. Fırtına sebebiyle meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"