Meteoroloji'nin tahminlerine göre yurdu saran sağanak, bugün ve yarın da etkili olmaya devam edecek. Birçok şehirde hava mevsim normallerinin altında seyredecek. İstanbul'da gece saatlerinde sıcaklıklar 14 dereceye kadar düşecek.

Meteoroloji'den yağış uyarısı

Sağanak yağış yer yer kuvvetlenerek etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlere göre yağışlar bugün de geniş bir alanda görülecek, yarın ise Karadeniz kıyıları hariç diğer bölgelerde etkisini kaybedecek.

Yağışlı havanın etkisini azalttığı yerlerde sıcaklık değerleri yükselecek.

UYARILAR SÜRÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Erzincan ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; öğle saatlerinde Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Adana ve Mersin’in kuzey, Maraş'ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin doğusu ile Balıkesir çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevreleri ile Hatay'ın kıyı, Mersin'in doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Adana ve Mersin’in kuzey ilçeleri ile Kahramanmaraş’ın batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Karaman dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde bölgenin doğusunda batı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğu kıyılarında batı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, öğleden sonra Erzincan ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa), bölgenin güneydoğusunda yer yer kuvvetli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.