Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Haziran Salı günü Batı Karadeniz ile Samsun ve Ordu'da beklenen kuvvetli yağışa karşı açıklama yaptı. Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Düzce, Sinop’un iç kesimleri ile Samsun ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü yağış beklendiğini duyuran Meteoroloji, oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirleri olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji'den yeni uyarı: Batı Karadeniz ile Samsun ve Ordu'da kuvvetli yağış bekleniyor
Fotoğraf: AA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz ile Samsun ve Ordu çevrelerinde 28 Haziran Salı günü saat 05.00 ile 22.00 arasında kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji’den konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; 28.06.2022 Salı günü Batı Karadeniz (Bartın, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Düzce, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun ve Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”