Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan değerlendirmeye göre, yeni haftanın ilk günlerinde sıcaklıklar yükselecek. Hafta ortasından itibaren ise bazı bölgelerde yağış bekleniyor. İstanbul'da Salı gününden sonra yağışların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji paylaştı: Yeni haftada hava durumu nasıl olacak?
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre güneşli başlayan yeni haftada sıcaklıklar hafta ortasında yükselecek. Çarşamba gününden sonra ise yurdun bazı bölgelerinde yağışlı hava bekleniyor. Öte yandan güney illerinde sıcaklıklar 30 dereceye kadar yükselecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre 5 günlük hava tahmini şu şekilde:

14 Mayıs Pazartesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 14 Mayıs Pazartesi günü yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyretmesi bekleniyor. Yurdun büyük bir kısmında güneşli hava beklenirken, Doğu Karadeniz'de sıcaklıklar 20 derecenin altında seyredecek. Bu bölgede bulunan bazı illerde yağış bekleniyor.

15 Mayıs Pazartesi

Hafta başında sıcaklıklar yükseliyor. Türkiye'nin güney illerinde termometreler 34 dereceye kadar yükseliyor. Yurt genelinde güneşli bir hava hakim olurken, ülkenin doğusunda yağmurlu hava etkili olacak ve sıcaklıklar 20 derecenin altında seyredecek.

16 Mayıs Salı

Salı günü ise ülkenin batı kesiminde yağışlı hava hakim olacak. İstanbul'da bulutlu bir hava beklenirken kentte sıcaklıkların 28 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Yurdun iç kesimlerinde ise sıcaklıklar artmaya devam edecek.

17 Mayıs Çarşamba

Çarşamba günü yağmurlu hava yurdun batı kesimlerinde etkisini sürdürürken Akdeniz bölgesinde de kimi noktalarda yağışlı hava hakim olacak. İstanbul'da 23 derecelik bir sıcaklık beklenirken yağışlı havanın da kendisini göstemesi bekleniyor. Ülkenin doğu kesimlerinde ise sıcaklıklar artıyor.

18 Mayıs Perşembe

Perşembe günü ile birlikte yağışlı hava bazı İç Anadolu kentleri ile birlikte, Orta Karadeniz'de de kendisini gösteriyor. Sağanak yağışlar ülkenin batısında kendisini göstermeye devam ederken, sıcaklıklarda da bir miktar düşüş yaşanması bekleniyor. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da da sağanak yağışın Perşembe günü de devam etmesi bekleniyor.