AFAD, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya illeri için turuncu kodlu uyarıda bulunarak, "Şiddetli yağışlar sonucu sel, su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabilir" ifadelerini kullandı. Meteoroloji'nin verilerine göre, şiddetli yağışları 11 Ağustos saat 03.00'te başlayacağı ve saat 21.00'de sona ereceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji ve AFAD'dan 5 il için turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya illeri için turuncu kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 11 Ağustos Perşembe günü için uyarıda bulunduğu anımsatılan açıklamada, "Şiddetli yağışlar sonucu sel, su baskını ve kıyılarda hortum yaşanabilir" denildi.

Açıklamada, yurttaşlardan tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ SAAT VERDİ

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise yaptığı paylaşımda 5 il için turuncu kodlu uyarıda bulunuldu.

Paylaşılan haritaya göre, şiddetli yağışları 11 Ağustos saat 03.00'te başlayacağı ve saat 21.00'de sona ereceği tahmin ediliyor.

meteoroloji-ve-afad-dan-5-il-icin-turuncu-kodlu-uyari-1050442-1.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise şunlar ifade edildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre;

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın 11 Ağustos 2022 Perşembe sabah ilk saatlerden itibaren Marmara’nın doğusunda görülecek gök gürültülü sağanak yağışların, İstanbul ve Yalova çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 ve üzeri) olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

TURUNCU KOD NEDİR?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde turuncu kod hakkında şu bilgiler yer alıyor:

"Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir."