Metin-Kemal Kahraman 23 Aralık’ta Şişli’de: Kırlardan Geliyorlar

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Deniz Koydum Adını, Meyman, Dewrano, Xece, Ferfecir gibi pek çok unutulmaz esere imza atan Metin ve Kemal Kahraman 23 Aralık Cuma günü İstanbul’da dinleyicileriyle buluşacak. Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde 20.30’da başlayacak buluşmada eski çalışmaların yanı sıra yeni eserler de seslendirilecek.

Yurt içi ve yurt dışında birçok konser veren ve çok sayıda albüm, film müziği, belgesel projelerinde de yer alan Kahraman kardeşlere viyolada Umut Kahraman, kemanda Ahmet Tirgil eşlik edecek.

Metin ve Kemal Kahraman kardeşler 1993 yılında yayınladıkları “Deniz Koydum Adını” isimli ilk albümlerinden itibaren hem özgün besteleri hem de Dersim kültür bölgesine ait geleneksel eserleri örnekleyen çalışmaları dinleyicilerle buluşturuyor.

Pek çok sevilen şarkının yanı sıra, tematik albüm repertuarlarıyla 30 yıllık müzik hayatını geride bırakan Metin-Kemal Kahraman Kardeşler, son olarak bu yıl tamamen özgün bestelerden oluşan Sümbülteber isimli çalışmaya imza atmışlardı. Toplam on eserden oluşan Sümbülteber albümünün ilk şarkısı olan, sözleri Ömer Hayyam’a ait Ey Kör 8 Nisan’da yayınlandı. Ardından Zazaca Veré Çeveré Sıma de şarkısını yayınlayan Kardeşler, son olarak geçen ayın başlarında aynı albümden Kırlardan Geliyorlar şarkısını paylaştılar.