CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yurt dışına vakıflar üzerinden para kaçırıldığı yönündeki belgeleri açıklamasının ardından AKP’lilerin sözlü saldırılarına maruz kaldı. Bunlardan biri olan ve hakkında rüşvet iddiaları ortaya atılan AKP’li Metin Külünk, “Haddini bil KK, yoksa bu devlet had belletmeyi bilir” diyerek Kılıçdaroğlu’nu tehdit etti.

Metin Külünk, ‘kaçış planının anatomisini’ açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etti
Fotoğraflar: DepoPhotos

TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini belgeleriyle açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, AKP MKYK Üyesi Metin Külünk, tehditle karşılık verdi. Metin Külünk, Kılıçdaroğlu'nun memurları tehdit ettiğini iddia ederek, “Haddini bil KK, yoksa bu devlet had belletmeyi bilir" sözlerini sarf etti.

Kılıçdaroğlu’nun belgeleri paylaşıp, uyarılarda bulunmasının ardından mesaj paylaşan AKP’li Külünk, hakaret içeren ifadeler kullanarak, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin memurlarını yine tehdit etmiş. İzzet yoksunları bilmelidirler ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin memuru, sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden emir alır ve devletinden aldığı güçle eşkiyadan ürkmez” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN SESLENDİĞİ BÜROKRATLARI HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu’nun uyardığı bürokratları da hedef alan Külünk, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin sınırları içinde yaşayan ürkekler, bu ülkenin düşmanlarından medet uman asalaklardır. O asalaklar, bu devletin memuru görünmüş olabilirler ancak hiçbir zaman bu ülkeye memur olmamışlardır” sözlerini sarf etti.

Son mesajında Kılıçdaroğlu’nu, “Haddini bil KK, yoksa bu devlet had belletmeyi bilir” sözleriyle tehdit eden Külünk, “Haydi bakalım! Sen açıkla açıklayacaklarını, bizim senden yana açıklayacak tek bir cümlemiz yok. Neden mi? Öyle çıplaksın ki seni ve yakın tarihini meydanda biliyor milletimiz. Her şey aşikâr! Haddini bil KK, yoksa bu devlet had belletmeyi bilir” sözlerini sarf etti.

RÜŞVET VE SUÇ ÖRGÜTLERİ HAKKINDAKİ İDDİALARIN ODAĞINDA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çıktığı bir televizyon programında, "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi var" ifadelerini kullanmıştı. Soylu, mafya olduğu belirtilen Sedat Peker’den kimin 10 bin dolar aldığını açıklamasa da muhalefet kanadında ve kulislerde AKP’li Metin Külünk’ün ismi dillendirildi. Sedat Peker’in yayımladığı videolardan birinde AKP’li Metin Külünk’ün Osmanen Germania’ya (Almanyalı Osmanlılar) para yolladığını söylemişti. 2018 yılında uyuşturucudan silah kaçakçılığına, tehditten kara para aklamaya dek birçok suçlamadan dava açılan Osmanen Germania’nın liderleri hüküm giydi. 16 yerde merkezleri kapatıldı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, dün Twitter hesabı üzerinden yaptığı video konuşmasında AKP'nin paravan vakıf aracılığıyla ABD'ye para aktardığını söyledi. Söz konusu para akışı hakkındaki belgeleri paylaşan Kılıçdaroğlu, kamudaki bürokratlara şöyle seslenmişti:

"Sarı bürokratlar. Sizler devleti, kanun dışı talimatlara uyarak adeta bitkisel hayata soktunuz. Bu süreçte kendinizi de bitirdiniz. Öncelikle birazdan açıklayacağım şey, skandalla yolsuzluklara dikkat çekmek değildir. Bunların ne olduğunu sağır sultan da biliyor. Amacım, komaya sokulan bu devleti uyandırmaktır. Komaya sokulan bu devi uyandırmak, çalışır hale getirmektir. Ama size de bir iyilik yapıyorum, ‘sarılar.’ Sizi bu suç gemisinden indirmek istiyorum. İnin kurtarın kendinizi. Çok geç olmadan, küçük cezalarla kurtulabileceğiniz bir aşamada kurtulun. Çünkü, hiç gündemlerinde yoksunuz."