Metin Lokumcu davasında üçüncü duruşma bugün

Haber Merkezi

Artvin’in Hopa ilçesinde, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakan olduğu 2011’de kente yaptığı ziyaret sırasında yaşanan polis müdahalesinde biber gazı nedeniyle yaşamını yitiren Devrimci Öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüne ilişkin açılan davanın üçüncü duruşması bugün görülecek.

Davaya, Lokumcu’nun ailesi, avukatları ve çok sayıda barodan temsilcileri katılacak. Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada, dönemin il ve ilçe emniyet müdürlerinin de aralarında bulunduğu 13 polis ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan yargılanıyor.

6-7 Ocak 2021’de görülen ikinci duruşmada sanık olarak mahkemeye ifade veren dönemin Hopa İlçe Emniyet Müdürü Fatih Ü., asıl sorumluların salonda olmadığını belirterek emri verenin dönemin Hopa Kaymakamı olduğunu söylemişti. Bu duruşmada, daha önce savunma yapmayan sanıkların savunma yapması bekleniyor.

Metin Lokumcu Davası hesabından yapılan paylaşımda, “Bu dava emeğine sahip çıkanların, doğa talanına dur diyenlerin, sözde değil gerçek adaleti savunanların davasıdır. Bu dava bizim, bu dava hepimizin! Metin hoca için Trabzon’dayız” ifadeleri yer aldı.