Emlak Konut, Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’ni de yapılaşmaya açmaya hazırlanıyor. Hazırlanan raporla, 972 milyon TL değer biçilen arsanın yapılaşmaya açılması gerektiği savunuldu.

Metin Oktay Tesisleri ranta açılacak
Atatürk Havalimanı’nın hemen yakında yer alan arazi bölgenin en kıymetli alanlarından biri olarak biliniyor. (Foto: AA)

İsmail ARI

İstanbul’un en değerli arazileri ve yeşil alanları, kamu kuruluşu olan Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hızla yapılaşmaya açılıyor. Rantın ve talanın son adresi ise Galatasaray Spor Kulübü’nün kullandığı ve üzerinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nin yer aldığı arazi oldu.

Kentin en kıymetli alanlarından biri sayılan ve Atatürk Havalimanı’nın oldukça yakınında yer alan arazinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ait olduğu ve imzalanan protokolle Emlak Konut’a devredileceği belirtildi. Emlak Konut, devralacağı arazi için “Gayrimenkul Değerleme Raporu” hazırlattı. Raporda, “Taşınmaz üzerinde halihazırda Galatasaray Metin Oktay Tesisleri bulunmaktadır. Parselin büyük çoğunluğu futbol sahaları olarak düzenlenmiştir” denildi.

Arazinin yapılaşmaya açılmasının gerektiğine de vurgu yapılan raporda, “Söz konusu taşınmazın mevcut durumu dikkate alındığında imar durumuna uygun şekilde yapılaşarak kullanılmasının, en iyi ve verimli kullanımı olacağı düşünülmektedir. Değerleme konusu taşınmaz üzerinde, imar planına göre 36 bin 650 metrekare emsal alanına sahip proje geliştirilebilmektedir” denildi.

Arazinin satış değerinin 972 milyon TL olduğunun da açıklandı raporda, “Taşınmaza ulaşım toplu taşıma araçları ve özel araçlar ile ulaşım oldukça basittir. Taşınmazın yakın çevresi konut nitelikli gelişmiştir. Taşınmaza yakın konumda Florya Atatürk Ormanı, İstanbul Teknik Üniversitesi Florya Yerleşkesi bulunmaktadır. Ayrıca taşınmaz Atatürk Havalimanı’nın yanı başında yer almaktadır" ifadeleri yer aldı.

40 YIL ÖNCE YAPILAN TESİSLER TAŞINACAK

Galatasaray Kulübü’nün Kasım Ayı Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Kulüp Başkanı Dursun Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin Kemerburgaz’a taşınacağını belirterek, “Florya'da Emlak Konut'a ait 40 dönümlük araziyi satın almak için son aşamaya geldik. Orada da inşaata en kısa zamanda başlamak istiyoruz. Florya'daki tesisimiz 40 sene önce yapıldı. Değişen ekonomimize, futbol ihtiyaçlarına bakarak değerlendirirsek hâlâ 40 sene önce yapılan tesislerde başarılı olmaya çalışıyoruz. Kemerburgaz'a taşınmamız, Galatasaray'a yakışan ve günün koşullarına uygun bir tesisin yapılması bir mecburiyet” demişti.