Metin Uca, Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek verilen 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına ilişkin BirGün'e konuştu, "Tarihin en büyük oy kaydırma işlemi ve sanal sahtekârlığın sahibi olan yönetim hesap vermiyor ancak ben hesap veriyorum" dedi

Metin Uca'ya 14 aylık eleştiri cezası: Değişmesi gereken yönetim anlayışı

HABER MERKEZİ

Sunucu Metin Uca’ya, 24 Haziran 2018’deki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde Anadolu Ajansı (AA) ve Yüksek Seçim Kurulu’nu (YSK) eleştiren Twitter paylaşımları gerekçe gösterilerek verilen 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı.

AA Genel Müdürü Şenol Kazancı ve Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’nın gazeteci Metin Uca hakkında açtığı dava sonuçlandı. Gazeteciye hapis cezası veren İstanbul 52. Asliye Ceza Mahkemesi gerekçeli kararında Uca’nın yaptığı paylaşımın ‘ifade özgürlüğünün sınırlarını aştığını’ savundu. Paylaşımı ‘aleni ortamda yaptığı’ ve ‘birden fazla kişiye yönelik olduğu’ için cezasında artırıma gidildi.

SANAL SAHTEKÂRLIĞIN SAHİBİ

Mahkemenin gerekçeli kararı ve hapis cezasına tepki gösteren Uca, BirGün’e konuştu. Bu kadar hızlı karar verilmesini beklemediğini dile getiren Uca, “Salgının başladıktan hemen sonra 12 Mart’ta alelacele alınan bir karar bu. Tarihin en büyük oy kaydırma işlemi ve sanal sahtekârlığın sahibi olan yönetim hesap vermiyor ancak ben hesap veriyorum. Tanık gösteriyoruz. Mahkeme buna gerek olmadığını söylüyor ve cezayı yükselterek para cezasına dönüşmemesini sağlıyor” dedi.

Hakkındaki kararın topluma gözdağı vermek için alındığını söyleyen Uca, şu ifadeleri kullandı: “Gerekirse hapis yatarım ama bu şahsın insan içine çıkamayacak bir utanç taşıması gerekirken tam tersine ortalıkta gazeteci gibi dolaşmasını da dile getirmeye devam edeceğim. AA Genel Müdürü’nün yargılanıp cezalandırılması için karşı dava açacağım. İstediğim şey görevden alınması değil bir yönetim anlayışının değişmesi.”