Hakan Bayrakçı CNN Türk canlı yayınında koronavirüs hastalarını 30 saniyede iyileştiren bir ilacın bulunduğunu ve Mehmet Metiner’in de bu ilacı kullandığını iddia etmişti. İddiaların asılsız olduğunu ifade eden Metiner, iyileştikten iki ay sonra Bayrakçı’nın kendisine böyle bir ilaçtan bahsettiğini belirtti.

Metiner, Bayrakçı'yı yalanladı: Koronayı 30 saniyede öldüren ilaç kullanmadım


Sonar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayrakçı, CNN Türk ekranlarında canlı yayında koronavirüsü 30 saniyede etkisiz hale getiren bir ilacın bulunduğunu söyledi. Bayrakçı, Mehmet Metiner’in de bu ilacı kullandığını ifade ederken Metiner, iddialara Yeniçağ’dan cevap verdi.

Yeniçağ'dan Tolga Şahin'e konuşan Mehmet Metiner, Hakan Bayrakçı’nın iddialarının asılsız olduğunu belirtirken şunları kaydetti:

“Ben iyileştikten iki ay sonra Hakan Bayrakçı bana böyle bir ilaçtan bahsetti. Ben Sağlık Bakanlığının verdiği ilaçların yanında Ümit Özdağ’ın bahsettiği kekikten yapılan takviye ilacı ve bir doktor arkadaşımın bana önerdiği ilaçları kullandım ve 1 hafta içinde iyileştim.

İyileştikten iki ay sonra Hakan Bayrakçı koronavirüs hastalarını 30 saniyede iyileştiren bir ilacın vardığından bana bahsetti ve bakanlığa ulaşamadığını ifade etti. Ben de eğer böyle bir ilaç varsa bu bir mucizedir dedim ve test edilmesi gerektiğini belirterek insanlığın yararına olacak böyle bir ilaç için bakanlıkla irtibatını sağladım. Bunun dışında benim ilaçla ilgili ne bir ilgim var, ne de bir bilgim.

CNN Türk ekranlarında her hafta yayınlanan programımız öncesinde Bayrakçı bana böyle bir şişe içinde bir fısfıs getirdi ve ağzıma bir fısfıs sıktı. Ben de şaka yollu olarak ‘sen bizi kobay olarak mı kullandın’ diye takıldım.

Ayrıca böyle bir ilaç varsa bunu televizyondan açıklamak doğru değil. İranlı biri tarafından bulunduğunu iddia ediyor. Bu adamın kendi ülkesinde ve başka ülkelerde sorunlar yaşanmaması için böyle bir şeyi canlı yayında açıklamamalıydı. Böyle bir şeyi neden gündeme getirdi anlamadım."