Metro’da 33 yıl sonra ilk kadın amir

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden METRO İSTANBUL’da eğitimlerini başarıyla tamamlayan yeni istasyon amirleri göreve başladı. Şirketin 33 yıllık tarihinde, istasyon amirleri arasında ilk kez 13 kadın yer aldı.

Güvenlik ve temizlik görevlileriyle birlikte toplam yaklaşık 5 bin kişiye istihdam sağlayan şirkette, eğitimini başarıyla tamamlayan 30 istasyon amiri göreve başladı.


METRO İSTANBUL’un genel müdürü Özgür Soy, 2 ay süren teknik ve teorik eğitimin ardından işbaşı yapan 30 istasyon amirinin göreve başladığını belirterek “Bu kişilerden 13’ü kadın. Toplam 268 istasyon amirimiz var ve 255’i erkek. Çünkü, raylı sistemlerin dünya genelinde erkek egemen bir sektör. Biz kadına öncelik veren, liyakat ve kariyer gelişimini öncelikli tutan bir aile havası yaratmak için yola çıktık” diye konuştu.

METRO İSTANBuL’da güvenlik amirleri 2 ay süren zorlu teknik ve teorik eğitim sürecinden geçerek işe başlıyor. Her bir aday; kriz ve ekip yönetimi, liderlik, ilkyardım ve iletişim gibi alanları kapsayan geniş bir eğitim sürecinden geçiyor. Bir kısmı uygulamalı olan bu eğitimlerin sonunda hem yazılı hem de uygulamalı sınavlar yapılıyor. Arızalı bir yürüyen merdivenin ya da asansörün tamiri ile istasyonda bayılan yolcuya müdahale gibi konularda adayların başarısı ölçülüyor.