Avcılar'daki metrobüs kazası sonrası AKP'liler kaza yerine gelerek "binlerce yaralı, çok sayıda ölü" olduğunu iddia eden videolar kayda aldı. AKP'lilerin provokasyonu büyük tepki topladı.

Metrobüs kazası sonrası AKP'lilerden akıl almaz provokasyon

İstanbul Avcılar'da iki metrobüsün kafa kafaya çarpışmasıyla 2'si ağır 42 kişi yaralandı.

Kaza sonrası olay yerine gelen AKP Gençlik Kolları üyelerinin provokasyonu ise pes dedirtti.

Kazanın ardından video çeken AKP Gençlik Kolları üyesi bir genç, "AK Parti Avcılar olarak kaza yerindeyiz. İki metrobüs çok feci bir şekilde çarpıştı. Binlerce yaralı, sayısı belli olmayacak kadar da ölü var. İBB yetkililerine buradan sesleniyoruz. Bu canların hesabını kime nasıl vereceksiniz." dedi.

Gencin konuşması sosyal medyada büyük tepki topladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yakın çalışma arkadaşı Murat Ongun da "Bu genç kızımızın aklını kirletenlerledir mücadelemiz. Siyasi sevinçlerinize insanlığınızı feda etmeyin." diyerek tepki gösterdi.

AKP'DEN AÇIKLAMA

Videoyu alıntılayan "AK Gençlik Avcılar" ise, videoda geçen kelimelerin 'sehven' olduğunu ileri sürerek şu mesajı yayınladı: "Videoda arkadaşımız elem ve keder içerisinde sehven hatalı cümle kullanmıştır. Ak gençlik olarak milletimizin sağlığı, güvenliği her zaman önceliğimiz olmuştur. Yaşanan yanlış anlaşılma için üzgünüz."