İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) metrobüs hattında yapacağı yenileme kapsamındaki “Beyaz Yol” çalışması başladı. Uygulama ile asfalt kaplama yol, özel reçeteli beton ile değiştirilecek.

Metrobüs yolunda 'Beyaz Yol' uygulaması için çalışmalar başladı
Fotoğraf: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs hattı için “Beyaz Yol" uygulamasına gece saatlerinde başladı.

Uygulama kapsamında metrobüs hattındaki asfalt kaplama yol özel reçeteli beton yol ile değiştirilecek. Yoldaki dezenformasyonun önüne geçilip, 21 yıl boyunca yoldaki bakımın asgari orana düşürülmesinin hedeflendiği çalışma ilk olarak Cevizlibağ-Yenibosna hattında yapılacak.

Eylül ayında bitmesi öngörülen çalışmaya ilişkin İBB'den yapılan açıklamada , "Bu süreç içerisinde metrobüs hattı hiç bir zaman kesintiye uğramayacak. İBB, duyurularla ve tüm birimleriyle aldığı önlemlerle İstanbulluların ulaşımda sıkıntı yaşamamasını sağlayacak" ifadelerine yer verildi.

İETT’nin resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan duyuruda, şu ifadeler yer aldı:

“26 Haziran Pazar gecesi Cevizlibağ-Yenibosna metrobüs hattında başlayacak çalışmanın eylülde bitmesi hedefleniyor. Okulların kapanmasıyla rahatlayan İstanbul trafiğinde ulaşımının aksamaması için tüm birimler çalışmalarını gece-gündüz devam ettiriyor. Özel reçeteli beton kaplama geceleri metrobüs hattına dökülecek. Gündüz saatlerinde yoldaki diğer çalışmalar devam ederek okulların açılacağı tarihe kadar bitirilecek. Bayramda da çalışmalar devam edecek. Yedi durak gidiş-dönüş 18 kilometre hatta metrobüs yolcularının sıkıntı yaşamaması için önlemler alındı. D-100 kara yolunun en sol şeridinde eksiltme yapılacak ama metrobüs hattı hiçbir zaman kesintiye uğramayacak.”

DHA