Metrobüste geçen sene bir kadına tacizde bulunan erkek bugün hâkim karşısına çıktı. Avukatlar her ne kadar sanığın tutuklu yargılanmasını talep etse de, söz konusu talepleri reddedildi. Duruşma 6 Kasım’a ertelendi

Metrobüste bir kadını taciz eden erkek bugün de tutuklanmadı: Duruşma 6 Kasım’a ertelendi

MERAL DANYILDIZ

İstanbul'da geçen yıl Fatih Özdemir isimli erkeğin metrobüste Neşe Can isimli bir kadını taciz etmesi üzerine açılan dava bugün Küçükçekmece Adliyesi 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Geçen yıl Ağustos ayında tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında serbest bırakılan Özdemir'in yargılanmasına bugün devam edildi.

Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna göre pantolon üzerinde sperm tespit edilmesine rağmen ‘altıma kaçırdım’ iddiasında bulunan sanığın avukatı, “İzlenen görüntü kayıtlarından aleyhe olan hususları kabul etmiyoruz. Katılana karşı tek bir kaba cümlesi yoktur. Kamera kayıtlarının iddiaları doğrulamadığını düşünüyoruz” dedi ve sesli olan görüntü kaydının içeriklerinin bilirkişi marifetiyle çıkarılması isteminde bulundu.

TUTUKLU YARGILANMASINI TALEP EDİYORUZ

Bunun üzerine tacize maruz bırakılan Can’ın avukatlarından Gökhan Sosyal ise “Açık delillere rağmen karşı tarafın olayı reddetmesi bizi şaşırtmaktadır. Sanığın savunmaları cümlesi cümlesine yalandır” şeklinde konuştu.

İstanbul Barosu ve Kadın Hakları Merkezi adına katılan Can’ın avukatı Birsen Baş da, “Görüntü kayıtlarındaki ses net olarak duyulmaktadır. Bunun dökümünün istenmesi yargılamayı uzatmaya yöneliktir. Yine de bu hususu mahkemeye bırakıyoruz. İddianamedeki sevk maddesinin aksine cinsel saldırı suçunun sarkıntılık düzeyini aşarak işlendiğini düşünüyoruz. Kadınlar bahsi geçen metrobüsleri oldukça yaygın kullanmaktadırlar. Bu nedenle yargılamanın tutuklu olarak devam etmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sanığın avukatları ise ATK’den gelen raporu kabul etmediklerini belirtti. Her ne kadar avukatlar sanığın tutukluluğunu talep etse de mahkeme tarafından bu talepleri reddedildi. Duruşma 6 Kasım 2020 saat 14.00’e ertelendi.

NE OLMUŞTU?

23 Nisan’da Avcılar yönünde giden metrobüste oturan Neşe Can, yanına gelen Fatih Özdemir’den rahatsız oldu ve araya çantasını koydu. Temasın bilinçli olduğunu fark eden kadın, çantasını kaldırınca şahsın fermuarının açık olduğunu ve pantolonunun ıslandığını gördü. Kadının tepki göstermesi üzerine Özdemir, araçtakilerin yardımıyla metrobüsten çıkarıldı.

Araçtan çıkarılan saldırganı videoya alan kadın “Bir saattir seni tutmaya çalışıyorum. Diyorum ki metrobüs kalabalık diyedir. Dönüyorum, fermuarını açmışsın, üzerime boşalmışsın” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Kadın, daha sonra “Rahat rahat metrobüslerde hiçbir kadını taciz edemeyecekler. Ben susmayacağım, sen utanacaksın, sen utanacaksın” ifadelerini kullandı.

Olay sonrasında tutuklu yargılanan Fatih Özdemir'in ilk duruşmada tahliyesine karar verildi. Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna göre pantolon üzerinde lekelerden birinin sperm hücresi olduğu tespit edildi. Sanık buna rağmen "Hiçbir şekilde bu olay gerçekleşmemiştir. Suçsuzum" dedi.