İstanbul’da, metrobüste cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın, tacizcisini ifşa etti. Kadının çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşması üzerine harekete geçen polis, cinsel saldırının failini gözaltına aldı. Avcılar Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan Fatih Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Dün öğleden sonra İstanbul’da, metrobüsle Avcılar istikametinde giden bir erkek, bir kadına cinsel saldırıda bulundu. Metrobüste kadının üzerine boşaldığı belirtilen […]

Metrobüste kadına cinsel saldırıda bulunan zanlı tutuklandı

İstanbul’da, metrobüste cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın, tacizcisini ifşa etti. Kadının çektiği görüntüleri sosyal medyadan paylaşması üzerine harekete geçen polis, cinsel saldırının failini gözaltına aldı. Avcılar Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan Fatih Ö. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Dün öğleden sonra İstanbul’da, metrobüsle Avcılar istikametinde giden bir erkek, bir kadına cinsel saldırıda bulundu.

Metrobüste kadının üzerine boşaldığı belirtilen Fatih Ö., kadının tepkisi ve çevredekilerin desteğiyle metrobüsten çıkarıldı.

Tacize uğradığını belirterek tepki gösteren kadının, olayın ardından çektiği videoda “Biz değil siz utanacaksınız” dediği duyuluyor.

Olay sosyal medyada da büyük tepi topladı. #MetrobüsteTacizVar etiketini açan sosyal medya kullanıcıları tepkilerini bu etiket üzerinden dile getirdi.

İsmini vermek istemeyen ve tacize uğrayan kadın Odatv’ye konuştu. Metrobüste girişte oturduğunu belirterek, tacizcinin ayakta dibine kadar geldiğini belirtti. Önce kendisine temas ettiğini anlatan kadın, metrobüsün, adamın bu kadar yakın durmasını gerektirecek kadar da kalabalık olmadığını aktararak, “Gözümü kapatarak uyuyor numarası yaptım. Etek giymiştim bu yüzden fotoğraf çekmeye çalıştı. Yakınlığını hissedince gözümü açtım ve telefonunda fotoğraf galerisinde olduğunu gördüm” dedi. Kadın, tacizcinin daha sonra cinsel organını dışarı çıkararak elbisesine boşaldığını aktardı.

Bu andan sonra bağırarak tacizciyi ittirdiğini belirten kadın, diğer yolcuların da tacizciyi gördüğünü belirtti. “Metrobüsü durdurduktan sonra aşağı indik ve diğer yolcularla birlikte yakaladık” diyen kadın, karakola giderek şikayetçi oldu.

Polis tarafından gözaltına alınan Fatih Ö., Avcılar Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

4 saat boyunca deliller için uğraşmışlar

Tacize uğrayan kadının avukatı Seher Eriş BirGün’e konuştu. Eriş, karakoldan 4 saate aşkın süre ayrılmadıklarını söyleyerek, “Delillerin tek tek toplanması için her aşamada uğraşmak zorunda kaldık. Savcılığın talimatıyla müvekkilimin giysilerini ve şahsın pantolonun adli tıpa gönderilmesini ve örnek alınmasını istedik fakat bu talebimizi ancak 4 saatin sonunda kabul ettirebilmiş olduk” dedi.

Kadın hep kamusal alanda kalacak

Eriş, Tüm avukatlara ve kamuoyuna bu davanın takibini sürdürmek için çağrı yaparak, “Müvekkilimin ve benim özelle vurgulamak istediğimiz bir diğer önemli nokta, bu tür vakalardan sonra gündeme gelen ‘pembe otobüs’ tartışması. Biz böyle bir şeyi reddediyoruz. Hiçbir kadın kamusal alandan taciz ve istismar gerekçesi ile geri kalamaz” diye konuştu.

CHP’den ‘tacizci CHP’li’ iddiasına yalanlama

Tacizcinin CHP’li olduğu iddiası üzerine bir açıklama yapan İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “İstanbul’da dün bir metrobüste yaşanan cinsel taciz olayından sonra sosyal medya platformlarında tacizci şahsın partimize üye olduğu iddia edilmiştir. Yaptığımız araştırmalar neticesinde zanlının partimize üye olmadığı tespit edilmiştir. Kadına karşı istismar suçunu işleyen kim olursa olsun tavrımız bu konuda nettir. CHP olarak önceliğimiz kadına karşı şiddet ve istismar vakıalarında kadının üstün menfaatini korumaktır” ifadelerini kullandı.