Kadıköy-Tavşentepe metrosunda tartıştığı iki kadını bıçakla tehdit eden saldırgan Emrah Yılmaz ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Yılmaz, ifadesinde güvenliklerin görevlerini yerine getirmediğini söylerken, kendisinin ve ailesinin de zor duruma düşürüldüğünü savundu.

Metroda kadınlara saldıran Emrah Yılmaz: Ben ve ailem zor duruma düşürüldük

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda iki kadın yolcuya bıçak çekip, tehdit ve hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan tutuklu sanık Emrah Yılmaz, "Güvenlikler görevini yerine getirmedi" dedi.

Emrah Yılmaz'ın yargılanmasına başlandı. Anadolu 27. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Emrah Yılmaz ile müştekiler Senanur Damgacı ve Nilgün Mihdiye Damgacı katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı ile tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada ifade veren bıçağı bileyciden aldığını bu yüzden yanında olduğunu söyledi. Metroya bindiğinde kadının maske takmadığını gördüğünü ve takması için uyardığını söyleyen Yılmaz, "Ben kadını uyarırken kaba konuşmuş olabilirim. Müşteki bana düzgün konuş şeklinde toplum içinde bağırdı. Karın boşluğuma bir tekme attı. Olayın başlangıcında küfür etmedim. Ancak olayın sonuna doğru öfke kontrolümü kaybettim ve küfür ettim" dedi.

"GÜVENLİKLER GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEMİŞTİR"
Yılmaz karşı tarafın aldığı adli tıp raporunu kabul etmediğini ve kayıtların incelenmesini istediğini belirterek, "Ben kimseyi itmedim. Olay esnasında birçok insan üzerime geldi. Ben de ne olduğunu anlamadım" diye konuştu.

Kamera kayıtlarını haklı olduğunu ıspatlayacağını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Olaya ilişkin görüntüler sosyal medyada yayıldığı için ben ve ailem zor duruma düştük. Metro da çalışan güvenlikler hakkında soruşturma açılmıştır. Güvenlikler görevinin gereğinin yerine getirmemiştir. Ben bu hususların incelenmesini istiyorum."

(DHA)