MetroPOLL Araştırma’nın ağustos anketine göre AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'görevini yapış tarzı'nı onayların oranı yüzde 38, onaylamayanların oranı ise yüzde 51 olarak ölçüldü.

MetroPOLL anketi: Erdoğan'ın görev onayı yüzde 48'den 38'e geriledi

MetroPOLL Araştırma şirketi tarafından yapılan Türkiye’nin Nabzı Ağustos ayı araştırmasınaa göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a görev onayı verenlerin oranı ağustos ayında bir önceki aya oranla yüzde 10.1 oranında düştü.

Erdoğan’ın Temmuz ayında yüzde 48,1 olan görev oranı yüzde 38’e geriledi. Erdoğan’a onay vermeyenlerin oranı ise bir önceki aya göre yüzde 47,5’dan yüzde 51,5’e yükseldi. Erdoğan’a önceki ay görev onayı veren MHP’li seçmen oranı yüzde 76,8 iken bu ay ise yüzde 54,5 oldu.

MetroPOLL Araştırma’nın son anket sonuçları yayımlandı. Anket, 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemiyle 19-23 Ağustos tarihleri arasında yapıldı.

Anket, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görev yapış tarzını onaylayanların oranının son bir ayda hızla düştüğünü gösterdi. Bu süreçte ise orman yangınları, çok sayıda can kaybına neden olan sel ve heyelan ile mülteci tartışmalarının yanısıra hayat pahalılığı ülke gündeminin üst sıralarında yer aldı.

MetroPOLL Araştırma'nın ağustos anketine göre "Genel olarak düşündüğünüzde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını yapış tarzını onaylıyor musunuz?" sorusuna verilen yanıtlar şöyle:

Evet, Onaylıyorum: Yüzde 38

Hayır, Onaylamıyorum: Yüzde 51,5

Fikrim yok/Cevap yok: Yüzde 10,5

Anket sonucu, Erdoğan'ın görev onayının temmuz ayına göre yüzde 9 gerilediğini ortaya koydu. Erdoğan'ın görev onayı AKP'li seçmenler arasında temmuzda yüzde 81,3 iken, ağustosta yüzde 76,3'e geriledi.

"Erdoğan'ın görev yapış tarzını onaylamıyorum" diyenlerin oranı CHP'li seçmenler arasında temmuza göre ağustos ayında yüzde 91,7'den yüzde 90,5 inerken, İYİ Partili seçmenlerde yüzde 77'den yüzde 91,6'ya yükseldi.

Bu oran HDP'li seçmenlerde yüzde 63,8'den yüzde 88,3'e yükselirken, MHP'li seçmenlerde de yüzde 23,2'den yüzde 44,6'ya çıktı. Temmuz ayında 'Hayır, onaylamıyorum' diyen Saadet Partililerin oranı temmuzda yüzde 31,6 iken ağustosta yüzde 62,1'e yükseldi.

metropoll-anketi-erdogan-in-gorev-onayi-yuzde-47-den-38-e-geriledi-915568-1.