MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar Türkiye'nin nabzı Ocak-Eylül 2022 sonuçlarını paylaşarak "Mart ayından bu yana 4 puanlık kararsız AKP’li seçmen partilerine geri dönmüş" değerlendirmesinde bulundu.

MetroPOLL'ün kurucusu Sencar: Mart ayından bu yana 4 puanlık kararsız AKP’li seçmen partilerine dönmüş

MetroPOLL Araştırma şirketinin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Twitter hesabından tablo paylaşarak, "Mart ayından bu yana 4 puanlık kararsız AKP’li seçmen partilerine geri dönmüş" dedi.

'Son aylarda AKP oylarının artışının kaynağını'nı tablo olarak paylaşan Sencar "Kararsız AKP’liler muhalefetteki partilere gitmiyorlar." sonucunu aktardı.

'MetroPOLL Türkiye'nin nabzı Ocak-Eylül 2022' araştırma sonucu ve Sencar'ın paylaşımı şöyle:

"Konuyla ilgilenen meraklı okuyucularımıza. Kararsızler dağıtılmadan önceki AKP oylarındaki oy artışının kaynağının kararsızlar kitlesi içindeki AKP kökenliler olduğu açık şekilde görülüyor. Mart ayından bu yana 4 puanlık kararsız AKP’li seçmen partilerine geri dönmüş.

Bunun açık anlamı kararsız AKP’liler muhalefetteki partilere gitmiyorlar. Kararsızlar içinde kalan 5 puanlık AKP’liler de geldikleri yere dönerlerse seçimde muhalefetin işi çok zor. Kanımca muhalefet bu durumdan haberdar gibi görünmüyor."

metropoll-un-kurucusu-sencar-mart-ayindan-bu-yana-4-puanlik-kararsiz-akp-li-secmen-partilerine-donmus-1074105-1.