3 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz, yüzde 28.10'a yükseldi ve 2003 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Millet bunlara bakıp boşuna; 'Yalan Dolan Recep Tayyip Erdoğan!' demiyor" tepkisini gösteriyor.

Mevduat faizi 20 yılın en yüksek seviyesine çıktı

Mevduat faizi, 24 Mart haftası itibarıyla yüzde 28.10 seviyesine ulaştı ve rekor seviyeye yükseldi.

Merkez Bankası verilerine göre, 3 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz, yüzde 28.10'a yükseldi ve 2003 yılından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Söz konusu oran son olarak 5 Aralık 2003’te aynı seviyedeydi.

Öte yandan 3 aya kadar vadeli mevduatlarda faiz ilk kez 2009 yılında tek hanelere düşmüştü.

Söz konusu verilere ilişkin CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twiter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tabela faizi %8,50. Mevduat faizi 20 yılın zirvesinde. Millet bunlara bakıp boşuna; “Yalan Dolan Recep Tayyip Erdoğan!” demiyor" tepkisini gösterdi.

KKM HESAPLARINDA FAİZ ÜST SINIRI KALDIRILDI

Öte yandan Kur korumalı vadeli mevduat hesaplarına uygulanan Türk İirası faiz üst sınırı kaldırıldı. Bu mevduat hesaplarına uygulanacak faiz oranı, bankalar ve yararlanıcılar arasında serbestçe belirlenecek.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Daha önce Türk lirası kur korumalı mevduat hesaplarında, politika faizinin 3 puan üzerinde azami faiz uygulanabiliyordu.