Bakan Selçuk, verdiği sözlere karşın mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının çözümüne ilişkin adım atmadı. CHP’li Özel: “Zaman daralıyor, işçilerin durumunda bir iyileşme yok”.

Mevsimlik işçilerin sorunları masada kaldı

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümüne ilişkin söz vermesine karşın herhangi bir adım atmadı. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı çalışan ve orman yangınlarıyla mücadele eden tarım işçilerinin görev süreleri dört ay uzatılırken aynı bakanlık bünyesinde çalışan mevsimlik tarım işçilerinin görev sürelerinin uzatılmasına ilişkin talep yok sayıldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Bakan Selçuk’un mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının çözüleceği yönünde söz verdiğini anımsatarak “Zaman daralıyor ama işçilerin durumunda henüz bir iyileşme yok. Bakanın verdiği sözün takipçisi olacağız” dedi.

Orman yangınlarıyla mücadelede çalışan mevsimlik işçilerin görev sürelerinin 10 Temmuz’da uzatıldığının altını çizen Özel, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda çalışan mevsimlik tarım işçilerinin de görev sürelerinin uzatılması gerektiğini belirtti. CHP’li Özel, özellikle araştırma enstitülerinde çalışan mevsimlik personelin orman işçileriyle aynı statüde olmalarına karşın, süre uzatımı alamadığını vurgulayarak bu işçilerin görev sürelerinin birkaç hafta içinde biteceğine dikkati çekti.

ZAMAN DARALIYOR

Bakanlık bünyesindeki 47 araştırma enstitüsünde mevsimlik personelin görev yaptığını söyleyen Özel, ayrımcı uygulamaların hem Anayasa’daki eşitlik ilkesine hem de sosyal devlet ilkesine aykırı olduğunu ifade etti. Tarım Bakanlığı bünyesinde çalışan mevsimlik tarım işçilerinin de orman yangınlarıyla mücadele eden mevsimlik orman işçileri gibi çalışma sürelerinin uzatılmasına yönelik kararın bir an önce verilmesi gerektiğini kaydeden Özel, “Çalışma Bakanı Selçuk, kamu işçileriyle yaptığı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bu sorunun en kısa süre içinde çözüleceği sözünü verdi. İşçilerin durumunda henüz bir iyileşme yok. Ancak zaman daralıyor ve işçilerin görev süreleri sona ermek üzere. Bakanın verdiği sözün takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” dedi.