İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 300’e yakın mevsimlik tarım işçisinin kaldığı çadır bölgesinde 3 işçinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladığı. Cesur, mevsimlik işçiler için yeterli tedbir alınmadığına da dikkat çekti.

Mevsimlik tarım işçilerinde Covid-19 tespit edildi

HABER MERKEZİ

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, yoğun olarak elma üretiminin gerçekleştirildiği Isparta'nın Gelendost ilçesindeki vatandaşların Covid-19 nedeniyle tedirgin olduğunu ve Gelendost İlçesi Afşar Köyü girişindeki 300’e yakın mevsimlik işçinin kaldığı çadır bölgesindeki 3 işçinin Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.

İLÇEYE 7 BİN MEVSİMLİK TARIM İŞÇİSİ GELİYOR

Mevsim tarım işçilerine yönelik yeterli tedbir alınmadığının altını çizen Cesur, “Isparta’nın Gelendost ilçesinde bu günlerde elma üretimi yoğun olarak yapılmaktadır. İlçeye yaklaşık 7 bin mevsimlik tarım işçisi gelmektedir. mevsimlik-tarim-iscilerinde-covid-19-tespit-edildi-781791-1.Kamuoyuna yansıyan ve Afşar Köyümüzde çadırlarda bir arada yaşayan mevsimlik işçilerinin bazılarının Covid- 19 olduğu tespit edilmiştir. Bölge halkı bu konuda oldukça tedirgin ve önlem alınmasını istiyor dedik. Bu olacakları görmek için müneccim olmaya gerek yok, sağlık bakanımıza bir önerge vererek uyardık ama dinleyen bulamadık. Sağlık Bakanlığına sunulmak üzere verdiğimiz önergede Elma Üreticisinin hem zor durumda hem de tehlike altında olduğunu söylemiştik ancak sesimizi duyup gereğini yapmadılar. Halen yapılabilecekler varken, gelin derhal tedbirleri alarak hem mevsimlik işçileri hem de bölge halkını riske atmayın” dedi.

SAĞLIK DENETİMLERİNİN YAPILIP YAPILMADIĞINI SORMUŞTU

Cesur, mevsimlik tarım işçilerinin Covid-19 sürecindeki sağlık denetimlerinin yapılıp yapılmadığını ve hem işçilerin hem bölge halkının riske atılıp atılmadığını, bunlara karşı ne yapıldığını 02 Eylül tarihinde Meclis Başkanlığı’na soru önergesini sunmuştu.