19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. 7’den 70’e herkes bulunduğu kentte meydanları doldurdu. Bayramlarını kutlayan gençler Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını bir kez daha vurguladı.

Meydanlar gençlerle doldu

Haber Merkezi

Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlattığı milli mücadelenin 103’üncü yılı ülkede coşkuyla kutlandı. Ülkenin dört bir yanında 7’den 70’e herkes 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamak için meydanlara akın etti.

İstanbul: Pek çok ilçede gün boyu farklı etkinlikler ve gösteriler düzenlendi. 19 Mayıs törenleri Taksim’de başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aralarında bulunduğu siyasi protokol Taksim Anıtı’na çelenk bıraktı. Kadıköy’de binlerce kişi Cumhuriyet için pedal çevirdi. Renkli görüntülerin oluştuğu bisiklet turunda 19 Mayıs coşkusu caddelere ve sokaklara taşındı.

Öte yandan Kadıköy Belediyesi’nin kutlamalar için hazırladığı otobüsün yolu polis tarafından kesildi. Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, "Hiçbir şekilde durmam. 15 gündür bildiriyoruz, özellikle yapıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Kadıköy İskelesi’ndeki Atatürk anıtı önündeki çelenk sunumu sırasında MHP Kadıköy İlçe Teşkilatı’ndan olduğu iddia edilen bir grup CHP parti üyesi Özgür Özüpek’e saldırdı. Saldırıda Özüpek’in burnu kırıldı.

Ankara: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Gençlik Kolları ile birlikte Güvenpark’tan Anıtkabir’e kadar yürüdü. Yürüyüşte sık sık "Hak, hukuk, adalet", “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı.

İzmir: Kutlamalar Cumhuriyet Meydanı’nda zeybek ve spor gösterileriyle başladı. Tören sırasında ‘Karşıyaka’dan Ata’ya yelken, kürek, kano turu’ kapsamında denize açılan gençler, Cumhuriyet Meydanı’nın bulunduğu alana ulaştı. Törende dağcılık sporcularının binadan iniş gösterisi de yer aldı.

Kocaeli: Bayram dolayısıyla tramvayda etkinlik düzenlendi. Kırmızı beyaz renklerle donatılan tramvaya binen müzisyenler, Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkıları seslendirdi.

Manisa: Yurttaşlar soğuk havaya rağmen meydanlarda toplandı. Lise öğrencileri Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni okudu. Halk oyunları ekibinin gösterisinin arından tekvando, judo, eskrim, güreş ve jimnastik branşlarındaki sporcular gösteri gerçekleştirdi. Akşam ise fener alayı düzenlendi ve Haluk Levent konseri ile kutlamalar sona erdi.

Antalya: Etkinlik 10 bin kişilik Antalya Spor Salonu bahçesinde gerçekleştirildi. Halk oyunları, tekvando, kick boks, motosiklet, dron, jimnastik gösterileri düzenlendi. Gösterileri akşam gerçekleştirilen Fener Alayı ile devam etti.

meydanlar-genclerle-doldu-1017883-1.

Mersin: Erdemli ilçesinde, 1919 genç ‘zeybek’ oynadı, sonra da Atatürk’ün imzasıyla siluetini oluşturdu.

meydanlar-genclerle-doldu-1017881-1.

Samsun: Kentte vosvos konvoyu düzenlendi. Renk renk vosvolar şehir turu yaptı.

meydanlar-genclerle-doldu-1017882-1.