Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın, meyhanelere ‘meyhane’ ismi verilmesinin yasaklanacağına dair açıklamalarına sosyal medya kullanıcıları “Vergi dairesi diyelim o zaman” ifadeleriyle yanıtladı.

‘Meyhane’ ismini yasaklama hazırlığına sosyal medyadan yanıt: ‘Vergi dairesi’ diyelim

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın alkol ve sigara ile yeni yasakların hazırlandığı açıklamasında meyhanelere ‘meyhane’ isminin verilmesinin önüne geçileceğine dair sözleri sosyal medyadan tepki aldı. Twitter kullanıcıları, ‘vergi dairesi diyelim’ ifadeleriyle hazırlığa tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, bugün basın yansıyan açıklamasında, “Alkol ve tütün mamulleri satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Oktay’ın bu açıklaması, sosyal medyadan büyük tepki aldı. Bazı Twitter kullanıcıları Türk sinemasının kült filmlerinden Çiçek Abbas’taki Şener Şen ile İlyas Salman arasında geçen bir diyaloğa gönderme yaparak “Mahmut mu diyelim?” ifadelerini kullandı. Bazı kullanıcılar ise içkiden alınan fahiş vergilere gönderme yaparak “Vergi dairesi diyelim” dedi.

Sosyal medya kullanıcılarının konuya tepkileri şöyle: