MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın, vergi kaçırmak suçundan derhal tutuklanmasını istedi

MHP’den 8 milyon dolarlık 'bağış' çıkışı: Kızılay Başkanı derhal tutuklanmalı!

MHP’li Cemal Enginyurt, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ‘vergiden kaçınmak’ sözlerine sert tepki gösterdi.

Enginyurt, katıldığı KRT yayınında Kızılay Başkanı Kınık’ın tutuklanması gerektiğini belirtti.

Enginyurt’un konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

  • Türk Kızılay’ı kesinle yıpratılmamalı. Kızılay’ın başındaki arkadaş Kerem Kınık diye biri ismini yeni duydum.
  • 8 milyon dolarlık bir bağışın Ensar Vakfı’na gönderilmesini vergiden kaçınmak olarak ifade edecek birisi dünyanın herhangi bir ülkesinde olmuş olsaydı hemen tutuklanmış ve en az 10 yıl hapis almıştı.
  • Türkiye’de de aslında bunun karşılığı vergi kaçakçılığı. Tutuklanması gerekir. Vergi kaçakçılığı yasalarımıza göre suç. Kerem Kınık derhal tutuklanmalıdır.
  • Bu kişinin üzerine gidilmezse insanların hayırseverlik duyguları zedelenecek.

KINIK VERGİ SUÇU İŞLEMİŞTİR

Enginyurt, ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada ise, “Enginyurt, Kızılay’ın aldığı bağışları hiçbir yere bağışlama hakkı olmadığını dile getirererk, “Kızılay’ı zedelersek, Kızılay’a dil uzatırsak yaralarsak, bu milletin yardım, bağış duygularını zedeler, bu milletin göz bebeği kuruluşa haksızlık, yazık etmiş oluruz. Türk Kızılay’ı ayrıdır, Kerem Kınık ayrıdır, istifa etmelidir, hakkında soruşturma açılmalıdır. Kızılay’ın aldığı bağışları hiçbir yere bağışlama hakkı yoktur. Bunun tartışılacak ve konuşulacak bir yanı yoktur, izahata da ihtiyacı yoktur. Kızılay Başkanı Kerem Kınık vergi suçu işlemiştir, hesabını da vermelidir” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Başkentgaz şirketinin Kızılay’a şartlı bağış usulüyle 8 milyon dolar bağışlaması ve Kızılay’ın da şartlı bağış kapsamında bu paranın 7 milyon 925 bin dolarını Ensar Vakfı’na göndermesi olayı vergi kaçakçılığı iddialarını gündeme getirmişti.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık iddialara ilişkin yaptığı açıklamasında “Burada vergi kaçırmak yok, vergiden kaçınmak var” ifadelerini kullanmıştı.

Ensar Vakfı ise tartışmaların alevlenmesinin ardından, Kızılay’dan gelen paranın ABD’deki Turken Vakfı’na ait bir yurt inşaatı için kullanıldığı bilgisini vermişti.