Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile Devlet Bahçeli’nin dostluğunu kabul eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Ama bu ilişkinin varlığı, bizim mafya ya da yer altı dünyasıyla iç içe olduğumuz anlamına gelmez” iddiasında bulundu.

MHP’den Çakıcı açıklaması: Mafya ile iç içe olduğumuz anlamına gelmez

MHP genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın arkadaşlığını kabul etti, “Ama bu ilişkinin varlığı, bizim mafya ya da yer altı dünyasıyla iç içe olduğumuz anlamına gelmez” dedi.

Yalçın, Posta gazetesinden Murat Çelik’in sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit eden suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkması ardından başlayan tartışmalara ilişkin şu yorumu yaptı:

Sayın Genel Başkanımız konuya bakışını gayet net açıkladı. Çakıcı arkadaşı. Doğru. Ama bu ilişkinin varlığı, bizim mafya ya da yer altı dünyasıyla iç içe olduğumuz anlamına gelmez. Böyle değerlendirilemez. MHP o dünyalarla hiç beraber olmadı, olmaz da. Sayın Bahçeli, genel başkan olduğu günden bu yana ülkücüleri sokaktan çekmiş bir liderdir. Hareketi bu işlerden daima uzak tutmuş, ülkücüleri, gençleri, parti mensuplarımızın tümünü o dünyalardan uzak tutmaya azami özen göstermiş ve gösteren bir şahsiyettir.

ARINÇ’IN İSTİFASI İSTENDİ Mİ?

Yalçın, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç’ın istifasının kendileri tarafından istenip istenmediği sorusunu da yanıtladı.

Yalçın, “Sayın Genel Başkanımızın Sayın Cumhurbaşkanı’ndan, Bülent Arınç konusunda herhangi bir talebi olmadı. Karar tamamen Sayın Cumhurbaşkanı’na aittir” dedi.

Kendi partilerine ilişkin, “Sefer Aycan genel başkan yardımcılığından azledildi. Erhan Usta ve Cemal Enginyurt da partiden ihraç edildi” diyen Yalçın, “AK Parti’de Bülent Arınç sanıyorum ilk oluyor” ifadelerini kullandı.