MHP'li Feti Yıldız, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen HÜDAPAR ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. HÜDAPAR'ın Cumhur İttifakı protokolünde adının geçmediğini belirten Yıldız, "Sadece 'AK Parti'yi destekliyoruz' dediler, listeden aday oldular, geçti gitti" dedi. Yıldız, "Sonraki beyanlarına baktık. Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük" ifadelerini kullandı.

MHP'den 'HÜDAPAR' yorumu: Devletle, cumhuriyetle barışık

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, HÜDAPAR ile ilgili "Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük" değerlendirmesini yaptı.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, Feti Yıldız'la 14 Mayıs seçimlerine ilişkin konuştu.

MHP'nin aldığı oy oranına ilişkin konuşan Yıldız, "Biz daha üstünde görüyorduk. Araştırma şirketlerinin MHP'ye ideolojik yaklaşımı var. Bazıları düşmanlık yapıyor, bazıları menfaat karşılığı aşağıda gösteriyor. Bu bir seçimde olsa anlarım. Ölçümleme hatası derim. Anket firmaları bu işleri yaptığından beri MHP'yi ya çok altında ya yarısını, bazen üçte birini gösteriyorlar. 1999'da yüzde 7 gösteriyorlardı, 18 aldık. Böyle yanılma olamaz" ifadelerini kullandı.

"Siz kimden oy aldınız?" şeklindeki soruya Yıldız, "Seçmenimizden oy aldık. Sokakta biz de “AK Partiliyim ama milletvekilliğinde MHP'ye vereceğim” sözlerini duyduk. Ancak gerçek değil. Beş milyona yakın yeni seçmen var. Şunu unutuyor millet: İlk defa oy kullananların yüzde 35'i ülkücü."

SİNAN OĞAN YORUMU

Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'ın aldığı oy ile ilgili de yorumda bulunan Yıldız, "Muharrem İnce çekilmeseydi aynı oyu alacak mıydı? Bu yüzde 5, Zafer Partisi'nin oyu değil" dedi. 

Yıldız, "Tepki oyları, milliyetçi oylar, Suriyeli karşıtlığından, İnce'nin çekilmesinden dolayı verilen oylar. Homojen bir yapı yok" diye konuştu.

"Oğan kitlesini yönlendirebilir mi?" şeklindeki soruya Yıldız, "Hangi çağda yaşıyoruz? Yıllarca aynı partiye oy vermiş olsalar diyebilirim ama bir kere oy vermiş insanları maraba gibi görmek kötü bir şey" cevabını verdi.

HÜDAPAR SAVUNMASI

"HÜDAPAR sizi zorladı mı?" sorusuna ise Yıldız, "Yo, HÜDAPAR ittifak protokolümüzde adı geçen parti değil ki. Sadece “AK Parti'yi destekliyoruz” dediler, listeden aday oldular, geçti gitti. Sonraki beyanlarına baktık. Artık devletle, cumhuriyetle barışık beyanlarını gördük" ifadelerini kullandı.