AKP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti'ye katıldı. Usta'nın rozetini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taktı. Usta, "Bizler aynı mahallenin çocuklarıyız. Sayın genel başkanın liderliğinde düşüncelerimi hür bir şekilde ifade edebileceğim bir yer olarak gördüm İYİ Parti’yi" dedi.

MHP'den ihraç edilen Erhan Usta, İYİ Parti'ye katıldı

AKP'ye yönelik eleştirileri nedeniyle MHP'den ihraç edilen Samsun Milletvekili ErhanUsta'nın İYİ Parti'ye katılımı nedeniyle Ankara'da Günay Düğün Salonu’nda tören düzenlendi.

Usta'nın katılımıyla İYİ Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 38'e yükseldi.

Törende konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Hani soruyorlar ya, 'Mutluluğun resmini çizebilir misin Abidin?' Bugün, mutluluğun, büyümenin resminin çizildiği bir gün. Bugün bizzat benim davet ettiğim ve o daveti kırmayarak aramıza katılan, kendisine teşekkür edeceğim ama en çok eşi Nihal'e teşekkür ettiğim Sayın Erhan Usta'nın aramıza katılmasının tescillendiği bir gün" diye konuştu.

"HOŞBULDUK DİYORUM"

Akşener'in daveti üzerine partiye katıldığını belirten Usta ise, "Gönlümün, vicdanımın rahat olduğunu düşünüyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum ve hoşbulduk diyorum" dedi.

mhp-den-ihrac-edilen-erhan-usta-iyi-parti-ye-katildi-778797-1.

"AYNI MAHALLENİN ÇOCUKLARIYIZ"

İYİ Parti'yi ilkelerinden taviz vermeden siyaset yapabileceği bir yer olduğunu belirten Usta, şunları söyledi:

"Bizler aynı mahallenin çocuklarıyız. Sayın genel başkanın liderliğinde düşüncelerimi hür bir şekilde ifade edebileceğim bir yer olarak gördüm İYİ Parti’yi. Her şeye kötü veren ve karalayan ve her şeye iyi diyen bir siyaset anlayışını benimsemediğini gördüm sayın genel başkanın."

NE OLMUŞTU?

Erhan Usta, 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili AKP ile MHP arasındaki 'ittifak' görüşmeleri için "Jest ile rest arasında bir harf farkı var. İttifak olmazsa olmazımız değil” dedikten sonra MHP'den ihraç edilmişti. Uzun bir süre bağımsız olarak kalan Usta'nın DEVA Partisi'ne geçeceği öne sürülmüştü.

Usta 31 Mart Yerel Seçimleri'nde bağımsız olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuş, 168 bin (yüzde 21.05) oy almıştı.