MHP’den ihraç edilen eski vekil Babacan’ın ekibinde

Eski bakan Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin Karadeniz yapılanmasını MHP'den istifa eden Samsun Bağımsız Milletvekili Erhan Usta'nın üstlendiği iddia edildi. Bir diğer iddia ise, Usta'nın MHP'li bazı milletvekilleri ile görüşmeler yaptığı yönünde.

İYİ Parti’ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinden Fatih Ergin’in haberine göre, MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Ali Babacan'ın kurmaya hazırlandığı yeni partide yer alması beklenen Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın yeni partinin Karadeniz yapılanmasını üstlendiğini iddia etti.

Karapıçak, "Usta ve ekibini tanıyoruz. Yeni partiye geçiş yapması da MHP'yi etkilemez" dedi. Ancak Samsun'da MHP'ye yakın kaynaklar, 31 Mart yerel seçimlerindeki Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında Usta'ya MHP içerisinden destek verenlerin kendisi ile birlikte yeni partiye geçeceğini öne sürdü.

MHP MİLLETVEKİLLERİ İLE DE GÖRÜŞÜYOR

Erhan Usta'nın Ali Babacan öncülüğündeki yeni oluşumun Karadeniz yapılanmasını üstlenmesinin yanında, eski partisi MHP'den bazı milletvekilleri ile de görüşmeler yaptığı iddia edildi.

Usta'nın görüşme yaptığı MHP'li isimlerin Cumhur İttifakı'ndan rahatsız olduğu, ancak yeni parti teklifine de henüz net bir cevap vermediği belirtildi.